Motograndprix
Image default
Kinderen

4 tips voor het kopen van een meisjesfiets

4 tips voor het kopen van een meisjesfiets 

Als je een dochter hebt en haar onafhankelijk wilt maken, dan kun je een meisjesfiets 16 inch voor haar kopen. Deze fietsen worden zowel online als offline veel verkocht. Kinderfietsen kunnen het zelfvertrouwen van een kind vergroten. Een kind heeft namelijk moed nodig om nieuwe dingen in het leven te proberen, en fietsen is daar een van. Voordat je een kinderfiets koopt, is het goed om de volgende 4 tips te kennen. Op deze manier kun je de juiste fiets kopen. Er zijn namelijk veel soorten en vormen fietsen op de markt. Daarom moet je weten welke kinderfiets goed is.

Remmen volgens de veiligheidsnormen

De eerste tip is om ervoor te zorgen dat de fiets remmen heeft volgens de veiligheidsnormen, zodat je kind veilig kan fietsen. Er zijn 2 soorten remmen waar je uit kunt kiezen, namelijk de remhendel en het rempedaal. Kies het type fiets op basis van het remvermogen van het kind. Als het kind meer reflexief kan zijn bij het remmen met zijn voeten, dan kun je het type kinderfiets kiezen met het type rempedaal. Als je kind zich echter prettig voelt met remmen met de handen, kies dan het type remhendels die zich op het fietsstuur bevinden. Door het juiste type rem te kiezen, verklein je het risico om ongelukken voor fietsende kinderen, omdat de remmen werken om de fiets te vertragen en te stoppen.

Het fietsframe moet stevig zijn

De tweede tip bij het kopen van een kinderfiets is dat het fietsframe stevig moet zijn. Op deze manier kan het kind prettig op de fiets zitten. Je kunt zien of het frame sterk is of niet door de fiets op te tillen. Een goed fietsframe zal zwaarder aanvoelen omdat het van andere kwaliteitsmaterialen is gemaakt dan een fietsframe van breekbare materialen. Een goede materiaalweerstand zorgt ervoor dat de fiets niet snel beschadigd raakt, ook al wordt deze vaak door je kind gebruikt. Met een sterk frame hoef je niet meer geld uit te geven uit je heren portemonnee leer om je fiets regelmatig te repareren.

Ontwerp en kenmerken van kinderfietsen

De derde tip is om te kijken naar het ontwerp en de kenmerken van de kinderfiets die je gaat kopen. Meisjesfietsen van 16 inch zijn doorgaans vrouwelijker ontworpen dan jongensfietsen. Deze fietsen zijn beschikbaar in roze of andere vrouwelijke kleuren en zijn uitgerust met fietsmanden die gebruikt kunnen worden om schooltassen of andere spullen in op te bergen. Kies een fietsontwerp dat het alledaagse karakter van je kind weergeeft, zodat ze met plezier op de fiets zitten.

Bekijk fietsmerken en prijzen

Dan is de laatste tip om te kijken naar het merk en de prijs van de fiets die je kiest. Een bekend fietsenmerk heeft zich zeker bewezen als kwaliteits fietsenmaker. Dat blijkt wel uit het aantal enthousiastelingen voor het fietsmerk. Er zijn echter ook wel bekende merkfietsen tegen een lagere prijs. Meestal zullen bekende fietsfabrikanten fietsen produceren met verschillende prijsvarianten die op verschillende segmenten zijn gericht. Daarom je een beetje onderzoek moeten doen voordat je een fiets koopt. Dit zal je helpen om de beste kwaliteit fiets tegen een lage prijs te krijgen.