Motograndprix
Image default
Aanbiedingen

5 tips om veilig te rijden met een laagstaande zon

5 tips om veilig te rijden met een laagstaande zon

Een laagstaande zon kan heel vervelend zijn, maar je moet er toch af en toe doorheen rijden. Let dan wel goed op, want ongelukken gebeuren sneller met een laagstaande zon. Gelukkig hebben wij wat tips om er voor te zorgen dat je minder snel schade rijdt met een laagstaande zon! 

 

 Dit zijn de tips om veiliger te rijden

 

Check de zonneklep <

Als je lang genoeg bent kan een zonneklep precies de zon tegenhouden, maar als je iets kleiner bent heb je kans dat de zon er zo onderdoor komt en in je ogen schijnt. Gelukkig is hier een handige oplossing voor: een verlengde zonneklep. Deze klep kan je vastmaken aan de zonneklep die bevestigd is in jouw auto. 

 

 Poets de ruiten

Als de ruiten van je auto heel vies zijn wordt het steeds lastiger om hier doorheen te kijken. De zon schittert namelijk op de viezigheid. Maak de ruiten daarom regelmatig aan de binnen en buitenkant schoon. Gaat de zon opeens laag staan en merk je dan pas dat de ruiten heel vies zijn? Parkeer dan bij het dichtstbijzijnde benzinestation en maak je ruiten voor je eigen veiligheid schoon. 

 

Zet je dimlicht aan

Bij een laagstaande zon zie jij  bijna niks, hierdoor is het nog belangrijk dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Door je dimlichten te gebruiken weet je zeker dat je goed zichtbaar bent. Een dimlicht zorgt er namelijk voor dat je koplampen, kentekenplaatverlichting en achterlichten branden. 

 

 Let extra goed op fietsers 

Zet je ramen open als het lekker weer is hierdoor weet je zeker dat je fietser hoort aankomen, want uit onderzoek van het Verbond van Verzekeraars bleek dat vooral fietsende scholieren de dupe zijn van een laagstaande zon. Extra opletten in de buurt van scholen dus! Daarnaast is het slim om zachter te gaan rijden dicht bij scholen in de buurt. 

 

Leg altijd een reserve zonnebril in de auto

Elke auto heeft wel een dashboardkastje. Dit kastje is optimaal om spullen in te bewaren, stop in dit kastje jouw reserve zonnebril. Op deze manier heb je altijd in de auto een zonnebril en kan jij je ogen beschermen tegen de laagstaande zon.

 

Sluit een autoverzekering af bij InShared 

Soms is een zonnebril en zonneklep niet genoeg om de zon uit je ogen te houden. Het is daarom verstandig om een verzekering af te sluiten bij InShared. Door deze verzekering weet je zeker dat je goed verzekerd bent als je een keer schade rijdt.  Wil je meer weten? Hier kun je de premie voor de autoverzekering berekenen.

 

https://www.inshared.nl/