Motograndprix
Image default
Onderwijs

Cultuur verbindt ook ná corona

Hoewel de pandemie nog niet ten einde is, helaas, mogen we wel weer met zijn allen naar school. Gelukkig maar! Wat was het naar: met zijn allen thuis of maar met de halve klas op school. Omdat de corona crisis best wat impact heeft gehad op ons sociale leven is het nu soms aardig wennen om weer terug te gaan naar ‘normaal’. Een klas met 30 leerlingen lijkt opeens nog veel drukker dan voor de hele pandemie, en hoe deed je dat ook alweer samenwerken? Merk jij als docent dat de groepsdynamiek toch wel echt veranderd is in je klas en weet je niet hoe dit positief te stimuleren? Geen zorgen. Culturele workshops kunnen hier enorm bij helpen!

Cultureel project in de klas!

Kunst en cultuur zijn enorm belangrijk, juist in het onderwijs! Hier plant je de zaadjes voor de verder ontwikkeling van de kinderen binnen deze thema’s. Na de corona crisis is dit natuurlijk wat afgenomen. De dagprojecten van Grote Broer zijn geschikt om deze kennis en ervaringen weer een boost te geven! Organiseer daarom een van onze dagprojecten waarbij de leerlingen workshops volgen en een voorstelling maken. Een leukere culturele activiteit voor in de klas is er haast niet. Het aanbod is enorm gevarieerd en het leuke is dat je altijd naar een gezamenlijk eindproduct toewerkt. Dit stimuleert het samenwerken en de groepsdynamiek nog eens extra. Twee vliegen in een klap dus!

Circus op school

Een van onze dagprojecten is de circus activiteit! Dit project is leuk voor jong en oud. Met zijn allen gaan ze een voorstelling voorbereiden die ze uiteindelijk opvoeren. Er wordt gejongleerd en gegoocheld. Er zijn acrobaten en clowns! Op een luchtige en speelse manier worden de leerlingen geïntroduceerd aan het vak van circusartiesten, door samen te werken en te oefenen zetten ze uiteindelijk een fantastische voorstelling neer!

https://www.grotebroer.nl