Motograndprix
Image default
Tweewielers

De drie trends in de fietsenmarkt

In de fietsenmarkt wordt de vraag steeds groter. Gedurende de pandemie waarin het Corona virus wereldwijd om zich heen wordt verspreid, wordt de vraag naar buitenactiviteiten steeds groter en is er een grote stijging te zien in de markt van de fietsen. Zeker in een land als Nederland, waarin fietsen een van de meest bekende activiteiten is, is deze groei enorm en is dat bij veel fietsenzaken ook te zien in de omzetcijfers. Omdat de fietsen steeds meer worden verkocht, stijgt niet alleen de distributie en daarmee dus ook de afzet, maar stijgt ook de innovatie en worden er steeds meer nieuwe dingen ontdekt en geproduceerd om de fietsen steeds beter te maken. Niet alleen in Nederland, maar eigenlijk over de gehele wereld is het wiel uitgevonden en stapt men steeds vaker op de fiets, dan dat men de auto gebruikt om activiteiten te doen. Denk aan de boodschappen die gedaan moeten worden, maar daarnaast ook aan het maken van een boswandeling, waar men op de fiets naar toe gaat. Al met al, de trend blijft maar gaan.

Fietsensoorten

Omdat de vraag naar de fietsen zo erg stijgt is er natuurlijk ook een stijgende lijn te zien in het soort fietsen dat er wordt verkocht. Deze zijn te zien in een samengestelde top 3 van de meest gebruikte fietsen in het jaar 2020.

 

  1. E-bikes. Met de trend duurzaamheid wordt hier steeds meer aandacht aan besteed en wordt de afzet van het aantal elektrische fietsen dat wordt verkocht steeds groter. Mensen kunnen hier lange afstanden mee afleggen en dat helpt weer goed mee gedurende de pandemie;
  2. Mensen zoeken elkaar steeds meer op in de buitenlucht en gaan met elkaar sporten. Dat is goed te doen door met elkaar te gaan fietsen op een racefiets.
  3. Ditzelfde, als bij de racefiets, gebeurt met de mountainbike. De bossen hebben allemaal mooie routes waar steeds meer gebruik van wordt gemaakt. Individueel of in groepsverband.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer fietsen te vinden, maar deze top 3 geeft aan waar men het meest naar heeft gekeken en welke fietsen dan ook het meest in trek zijn. Mensen gaan er veel op uit en dat is een trend dat waarschijnlijk het komende jaar nog wel wordt voortgezet!