Motograndprix
Image default
Auto's en Motoren

De juiste hondenrekken uitkiezen voor een auto

Probeer uw hond niet te voeren vlak voor uw vertrek of wanneer u op de weg bent. Een hond met een volle buik en een auto in beweging kan een slechte combinatie zijn. Streef naar een maaltijd drie tot vier uur voor je vertrekt en als je ze op de weg moet voeden, maak dan een pitstop.

Neem beddengoed en speelgoed van thuis mee voor langere reizen. Ze kunnen uw hond troosten wanneer hun gebruikelijke routine wordt verstoord.

Car Parts Expert is de expert op hondenrekken voor auto’s. Car Parts Expert maakt het mogelijk om een kwalitatieve hondenrek auto te kopen tegen een goede prijs.

Gebruik een veiligheidsharnas, barrière of krat om uw hond in bedwang te houden. Als u een krat gebruikt, zet hem dan vast zodat hij niet rond de auto glijdt.

Sommige mensen vinden dit een beetje obsessief, maar denk na over wat er gebeurt als u plotseling remt of neerstort. Een terughoudendheid zal dat wel doen:

Bescherm uw hond door hen tegen het raken van de voorruit of het vliegen uit de auto te houden.
Bescherm u en uw passagiers tegen de gevolgen van een vliegende hond.
Voorkom de stapeling die kan ontstaan als uw hond uit de auto vliegt en de weg opvliegt.
Houd honden op zijn minst uit de voorstoel, en zeker uit je schoot. Niet alleen kunnen ze je afleiden en een ongeluk veroorzaken, maar kleine pups kunnen ook gedood worden door een uitgeworpen airbag.

Laat uw hond niet achterin een open vrachtwagen rijden of hun hoofd niet uit het raam hangen. Het is te gemakkelijk voor een hond om uit een vrachtwagenbed te springen of te vallen. En zelfs het snuiven van de bries uit een open raam kan leiden tot een bezoek van de dierenarts als er een kiezel of iets van de weg in het oog van uw hond wordt geschopt.

Veiligheid van de weg af
Laat uw hond niet alleen in de auto achter op koude of warme of zelfs warme dagen. Op een dag van 85 graden is de temperatuur in een auto binnen tien minuten 102 graden, zelfs met opengesperde ramen. Slechts 15 minuten in een hete auto kan leiden tot hersenbeschadiging. En honden kunnen, en doen, doodvriezen als ze in de winter alleen in de auto’s worden achtergelaten.

Car Parts Expert is de expert op hondenrekken voor auto’s. Car Parts Expert maakt het mogelijk om een kwalitatieve hondenrek auto te kopen tegen een goede prijs.

Het komt er op neer: Auto’s zijn een van de beste manieren om met uw hond de weg op te gaan. Met een paar veiligheidsmaatregelen en wat voorbereidingen vooraf om angst en maagklachten in de auto te voorkomen, is de kans veel groter dat u allebei veel meer van de roadtrip zult genieten.

Neemt u uw hond mee voor ritten in de auto? Hoe houdt u ze veilig en gelukkig op de weg? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder!

Wezens van alle soorten en maten hebben een ritje gemaakt in de auto’s van de eigenaren, maar de ongebreidelde huisdieren kunnen ongelukken, bijna-ongelukken of noodstops veroorzaken.

Honden zijn het meest voorkomende huisdier dat een lift krijgt, maar kunnen de bestuurder afleiden.

Honden zijn de meest voorkomende huisdieren die een lift krijgen, maar kunnen de bestuurder afleiden. Huisdieren worden vaak beschouwd als een verlengstuk van de familie, dus het zijn regelmatige passagiers op onze wegen.

Maar bijna tweederde van de Britse automobilisten is zich er niet van bewust dat het rijden met een ongebreideld huisdier een boete tot £5.000 kan opleveren voor onzorgvuldig rijden.

Uit onderzoek van Confused.com blijkt dat meer dan de helft van de chauffeurs die een huisdier bezitten zich niet realiseert dat het loslaten van hun huisdier in de auto ook hun verzekering ongeldig kan maken.

De studie vond in 10 bestuurders een ongeval terwijl het reizen in de auto met een huisdier, of kent iemand heeft gehad die heeft gehad.

HUISDIEREN DIE EEN RIT AANKOPPELEN
Honden zijn misschien wel de meest voorkomende passagiers, maar er zijn ook veel andere huisdieren in auto’s vervoerd. De top 10 toont het percentage chauffeurs dat elk type heeft vervoerd.
Honden: 70%.
Katten: 37%
Konijnen 3%
Hamsters: 7%
Vis: 7%
Vogels/Parrots: 6%.
Cavia’s: 3%.
Slangen: 6%
Hagedissen: 2%.
Spinnen: 3%

Terwijl de ene chauffeur meldde dat zijn hond uit het raam sprong terwijl hij stilstond bij de verkeerslichten – en een andere chauffeur kreeg een boete omdat hij zijn hond naar voren liet klimmen.

Het zijn niet alleen honden, ook niet alleen, met katten die even gevaarlijk zijn. Een chauffeur meldde dat hun bofkontje zich in de voetruimte naast de pedalen had gevestigd nadat ze uit de doos waren ontsnapt.

Door huisdieren op een jachtgeweer te laten rijden of hun hoofd uit het raam te laten hangen, overtreden miljoenen chauffeurs onbewust de wet en laten ze zich openstaan voor een boete, punten en ongeldig gemaakte verzekering.

Regel 57 van de Highway Code staten: “Wanneer in een voertuig zorg ervoor dat honden of andere dieren op passende wijze worden beperkt, zodat ze u niet kunnen afleiden terwijl u rijdt of u, of zichzelf, verwonden als u snel stopt.

“Een gordelgordelgordel, een draagmand, een hondenkooi of een hondenspeaker zijn manieren om dieren in de auto’s vast te houden.

TIPS VOOR HET RIJDEN MET UW HUISDIER
De Highway Code adviseert het gebruik van een “veiligheidsgordeltuig, huisdierendrager, hondenkooi of hondenwacht” om dieren in de auto in bedwang te houden.
Experts geloven dat het gebruik van een kooi of krat in de kofferbak de veiligste manier is om uw huisdier te vervoeren.
Geef uw huisdier niet binnen twee uur na het begin van een lange autorit te eten om wagenziekte te voorkomen.
Pak een favoriet speeltje of deken in om uw huisdier een gevoel van vertrouwdheid te geven.
Gebruik zonweringen op de ramen wanneer het warm is of de zon fel is en laat nooit een huisdier achter in een hete auto.
Draag altijd een grote waterfles (minimaal 5 liter) voor het geval uw huisdier oververhit raakt en in geval van nood snel moet worden gekoeld.
Laat uw huisdier niet rijden met de kop uit het raam hangen, want het is potentieel gevaarlijk en kan letsel veroorzaken.
(Bron: The Company of Animals).
En terwijl het ongehoorzaam zijn van de Code van de Weg geen directe sanctie draagt, zouden de bestuurders over B kunnen worden getrokken.

https://www.carparts-expert.com/nl/bagage-transport/hondenrekken-scheidingsrekken.html