Motograndprix
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van het inzetten van schakelbanden

Schakelbanden zijn ideaal voor het vervoeren van producten en dozen van de ene plaats naar de andere. Dit soort banden zijn gemaakt van kunststof matten en worden gebruikt voor licht transport van levensmiddelen en verpakkingsmateriaal. Ook worden ze gebruikt voor zwaar transport in de automobielsector. In deze blog zetten wij een aantal voordelen van dit soort schakelbanden voor u op een rijtje.

 

Schakelbanden zijn gemakkelijk te installeren

Schakelbanden zijn gemakkelijk te installeren en kunnen in een groot aantal omgevingen worden gebruikt. De schakelbanden van ACB Transportbanden zijn ook zeer veelzijdig, waardoor ze ideaal zijn voor veel verschillende toepassingen. Daarnaast zijn ze conform HACCP, dat wil zeggen dat ze aan de strenge hygiëne-eisen voldoen waar de foodsector veel mee te maken heeft.

 

Ze zijn veelzijdig

Kunststof schakelbanden bestaan uit kunststof schakels van hoge kwaliteit die met elkaar verbonden zijn door scharnierpennen. Met deze modulaire riem kunnen rechte en gebogen bewegingen in één systeem worden geïntegreerd. Daarnaast kan de bandlengte en bandstructuur naar uw wensen worden aangepast.

 

Daarnaast duurzaam

Door de hoogwaardige materialen die worden gebruikt, hebben kunststof schakelbanden een lange levensduur. Dankzij de speciale scharnierpennen is er ook weinig tot geen risico dat de riem uit elkaar valt.

 

En zijn ze goed schoon te houden

Transportbanden van polyurethaan zijn verkrijgbaar met of zonder stoffen inlagen. Bovendien kunnen ze worden voorzien van gegolfde randen, meenemers en stuurriemen. Hierdoor zijn de banden gemakkelijk schoon te maken en gaan ze ook nog eens lang mee. Ze zijn over het algemeen slijtvast en bestand tegen chemicaliën. Ook kan er een geprofileerde onderzijde aan toe worden gevoegd.

 

ACB Transportbanden

Wilt u zich graag laten adviseren over kunststof schakelbanden? Dan bent u bij ACB Transportbanden op het juiste adres. De technisch adviseurs helpen u graag met welke schakelbanden het beste presteren en renderen in uw specifieke situatie. 

 

https://www.acb-transportbanden.nl/