Motograndprix
Image default
Auto's en Motoren

Dingen om te kopen voor uw fietsonderhoud

Tijd besteden aan het leren hoe u uw fiets kunt repareren, is de moeite waard. Er zijn twee voordelen. Uw fiets werkt efficiënter en u kunt zelfs geld besparen. De levensduur van de componenten, inclusief de cassette, ketting en band, kan met maanden worden verlengd door alleen maar schoon te houden. Jij bepaalt hoe betrokken je wilt zijn. Er is gespecialiseerd gereedschap en veel oefening voor nodig om uw fiets te reviseren. Omdat er een kans bestaat dat het frame beschadigd raakt, kan een taak als het vervangen van een pressfit trapas waarschijnlijk het beste worden overgelaten aan professionals bij bikefixer. Er zijn echter enkele fiets onderhoudstaken die u zelf kunt leren uitvoeren zonder een hoop duur gereedschap. Laten we eens kijken naar enkele hulpmiddelen die u kunt krijgen om uw fiets te onderhouden.

Inbussleutel Sets

U kunt verschillende bouten op uw fiets vinden die met een inbussleutel of inbussleutel moeten worden afgesteld door snel rond te kijken. Schijfremklauw, zadelpen kraag, stuurpen en steekassen. De lijst gaat verder. Wat betekent dat je een mooie set inbussleutels nodig hebt. De meest populaire maten in het verleden waren 5 mm en 4 mm, en hoewel dit nog steeds voornamelijk het geval is, heeft u waarschijnlijk een paar kleinere nodig voor bijvoorbeeld bidonhouders en grotere voor krukboutje of steekassen. Het is raadzaam om twee sets te krijgen. Eén voor thuisgebruik en één om in de trui te bewaren voor mechanische en aanpassing behoeften tijdens de rit. De set die je thuis gebruikt, kan langer zijn omdat je ze niet op je fiets draagt, wat een betere hefboomwerking biedt. Zoek naar “L”-vormige toetsen, waarbij het korte uiteinde een groter koppel biedt en het langere uiteinde een groter bereik biedt. Zelfs een kunststof handgreep is een optie voor een betere ergonomie en grip. Besteed zoveel als je je kunt veroorloven aan een set, want ze gaan aanzienlijk langer mee dan een goedkope set.

Momentsleutel

Als je veel geld uitgeeft aan een fiets met veel carbon onderdelen (zoals de stuurpen, zadelrails, stuur etc.), dan moet je deze goed beveiligen. Een bout te strak aandraaien die een ander onderdeel aan deze onderdelen klemt, is een van de eenvoudigste manieren om ze te breken. Het gebruik van een momentsleutel is de enige manier om te voldoen aan de vermelde maximale aanhalen niveaus (in Newtonmeters) die doorgaans bij artikelen worden geleverd. Door dit te gebruiken, kunt u voorkomen dat u een bout “nog maar één draai” geeft en mogelijk uw koolstof verplettert.