Motograndprix
Image default
Auto's en Motoren

Een dashcam kopen; waar moet u op letten?

Wilt u ook videobeveiliging voor wanneer u de weg opgaat of wanneer u uw auto achterlaat in de parking? Dan is een dashcam dé optie voor uw wagen. Dit is een klein camerasysteem dat in iedere auto kan worden gemonteerd. Dit cameraatje vangt beeldmateriaal bij bewegingen rondom de auto. Dit betekent dus dat deze standaard beeldmateriaal opneemt, wanneer u op de weg bent. Maar dit betekent ook dat tijdens het parkeren dit apparaatje kan filmen wanneer er beweging rondom de auto wordt gesignaleerd. Hierdoor is het een extra bron van veiligheid voor alle autobezitters. Wilt u ook zo’n camera systeem? Lees dan gauw verder over alles waar u op moet letten bij een dashcam kopen.

 

Dual of enkele dashcam?

Het is mogelijk om een dashcam te kopen die enkel voor of achter opneemt. In veel gevallen kan dit voldoende zijn, maar de voorkeur van de meeste gebruikers gaat toch uit naar een dual dashcam. Dit is een dashcam die zowel voor, als achter opneemt. Zo is uw auto van alle kanten beveiligd. Wanneer er iemand per ongeluk bij u achter inrijdt, heeft u dit op beeld en ook wanneer er iemand schade aan de voorkant van de auto toebrengt.

 

Ingebouwd of losse dashcam?

Een losse dashcam kopen is heel eenvoudig. Deze kunt u zelf in de winkel of online aanschaffen en vervolgens zelf in de auto monteren. Wanneer u een beetje handig bent, is het zelfs mogelijk om een dashcam in te bouwen. Maar wat is precies de beste optie? Een ingebouwde dashcam ziet er natuurlijk het strakst uit. U ziet de camera niet, maar deze doet zijn werk, zonder dat je er erg in hebt. Dit klinkt natuurlijk ideaal. Maar er is ook een groot voordeel aan een losse dashcam die gezien kan worden. Dit kan namelijk een afschrikwekkende functie hebben. Wanneer mensen kunnen zien dat er een camera in de auto is, is het natuurlijk een stuk minder aantrekkelijk om van deze auto te stelen.

Een dashcam kopen voor uw auto is helemaal niet lastig. Bedenk goed of u een enkele dashcam wilt, of een dual dashcam die van alle kanten beelden kan opnemen. Het laten inbouwen van een dashcam heeft ontzettend veel voordelen, maar een losse set ook. Het is geheel afhankelijk aan smaak en toepassing wat het beste past bij uw auto.