Motograndprix
Image default
Auto's en Motoren

Harley Davidson webshop voor het icoon van de motorwereld

Harley Davidson is een merk dat synoniem staat voor krachtige motorfietsen, stoere mannen en vrijheid op de weg. Harley Davidson, opgericht in 1903, heeft een rijke geschiedenis in het produceren van high-performance motorfietsen waar rijders over de hele wereld dol op zijn. Kijk eens in de Harley Davidson webshop en ontdek hieronder wat het merk zo bijzonder maakt en waarom het nog steeds zo iconisch is.

 

De geschiedenis van Harley Davidson 

Harley Davidson begon als een bescheiden bedrijf opgericht in Milwaukee, Wisconsin door de broers William Harley en Arthur Davidson en Walter Davidson. Hun eerste motorfiets, de Silent Grey Fellow, werd gebouwd in 1903 en sindsdien is het merk uitgegroeid tot een wereldberoemde naam in de motorwereld.

 

In de jaren 1950 en 1960 werd Harley-Davidson geassocieerd met motorbendecultuur dankzij films als The Wild One en Easy Rider. Deze culturele associatie werd soms negatief geïnterpreteerd, maar maakte het merk wel populairder. Tegenwoordig is Harley-Davidson een mainstream merk geworden dat rijders van alle leeftijden en achtergronden aantrekt.

 

De Harley Davidson ervaring

Rijden op een Harley Davidson is een unieke ervaring. De motor is ontworpen voor snelheid, kracht en comfort, met een diep resonerend geluid waar elke bestuurder trots op zal zijn. “Harley Sound” is zo uniek dat het als handelsmerk is geregistreerd.

 

Maar er komt meer kijken bij het rijden op een Harley Davidson dan alleen motorvermogen en geluid. Het is ook de gemeenschap van rijders die het merk omringt. Harley Davidson rijders vormen een hechte gemeenschap die elkaar onderweg en op evenementen begroeten en een passie delen voor motorvrijheid en avontuur. Wil je dit ook ervaren? Kijk eens in de Harley Davidson webshop.

 

De toekomst van Harley Davidson

Harley-Davidson heeft een bewogen tijd achter de rug. In 2017 kondigde het bedrijf aan dat het zich zou concentreren op het bouwen van lichtere, meer toegankelijke motorfietsen om een ​​breder publiek aan te spreken, wat leidde tot kritiek van fans.

 

Maar ondanks deze kritiek blijft Harley-Davidson een van de bekendste merken in de motorwereld en de Harley Davidson webshop een van de populairste webshop onder de motorrijders. Het bedrijf heeft zichzelf voortdurend opnieuw uitgevonden en aangepast aan veranderende marktomstandigheden terwijl het trouw bleef aan zijn oorspronkelijke kernwaarden. Met nieuwe modellen die zijn ontworpen om een ​​breder publiek aan te spreken, ziet de toekomst van Harley-Davidson er nog steeds rooskleurig uit.

https://www.harliepleats.nl/webshop/