Motograndprix
Image default
Aanbiedingen

In een handomdraai je huis koel houden

Ben je op zoek naar een gemakkelijke manier om je huis koel te houden. Voordat de hete zomerdagen beginnen is het goed al te kijken naar een goede manier hiervoor. Dan ben je namelijk alvast goed voorbereid op de hitte die vaak onverwachts de kop op steekt. Alleen wat is nou een simpele manier om je huis koel te houden? Vaak wordt er gelijk gedacht aan een airco. Dit is alleen niet voor iedereen weggelegd in verband met hoge kosten. Dan is zonwerende raamfolie een beter idee! Dit is namelijk heel gemakkelijk aan te brengen. Je hoeft niemand in te huren om dit aan te brengen want het is heel simpel.

 

Hoe plak je zonwerende raamfolie op?

Alleen hoe simpel is het opplakken van zonwerende raamfolie? Het is niet een moeilijke klus maar het is wel een secuur klusje. Om te beginnen ga je het raam opmeten met een rolmaat of liniaal. Tel hier altijd iets van 2 centimeter bij op zodat je zeker weten genoeg hebt. Als je dit hebt gedaan ga je het folie afsnijden met een scherp stanleymesje. Uiteraard moet het raam goed schoon zijn zodat het folie ook goed blijft plakken. Het schoonmaken kun je doen met een sopje van warm water met een druppel afwasmiddel. Hiermee verwijder je al het stof, vuil en vet. Als je dit hebt gedaan spray je het raam goed nat met een plantenspuit met water. Hierdoor kun je tijdens het plakken nog iets corrigeren. Op elk folie zit een beschermlaag welke de lijmlaag of statische werking beschermt. Deze moet uiteraard verwijderd worden alleen doe dit niet volledig. Anders heb je kans dat het aan elkaar zal plakken. Haal de beschermlaag daarom per 10 centimeter ongeveer los. Als je aan het plakken bent kun je deze steeds verder loshalen. Het is handig om te beginnen met plakken in een hoek. Zo kun je gemakkelijk het hele raam af gaan. Zorg dat het zonwerende raamfolie strak op het raam komt met zo min mogelijk luchtbellen. Als het helemaal goed op het raam zit ga je het water eronder verwijderen. Alleen hoe doe je dat want het zit onder het folie? Nou dit is eigenlijk heel gemakkelijk. Met een rakel wrijf je van het midden naar de zijkanten. Zo komt het water onder het folie vandaan en zal het zonwerende raamfolie strak op het raam komen te zitten. Heb je aan het begin wat extra afgesneden? Dan kun je dit nu gemakkelijk wegsnijden met het stanleymesje. Nu kun je gaan genieten van een koele ruimte in huis!

 

Is de aanschaf van zonwerende raamfolie duur?

Over het algemeen is zonwerende raamfolie goedkoper dan een airco. Wel is het zo dat dit type folie vaak iets duurder is. Dit komt omdat het op een speciale manier gemaakt wordt. Ook verschilt het nog of je enkelglas of dubbelglas/HR++ glas hebt. Voor enkelglas zijn de zonwerende raamfolie producten goedkoper. Bij dubbelglas/HR++ glas is het net iets ingewikkelder. Tussen deze beglazing zit namelijk een speciaal gas. Als je hier een gewoon folie overheen plakt, met metaaldeeltjes, kan het raam zo heet worden dat het barst. Dit noemen ze ook wel thermische breuken. De zonwerende folies die speciaal voor dubbelglas/HR++ glas zijn bevatten geen metaaldeeltjes. Hierdoor kan het raam gewoon ‘ademen’ en zal het niet barsten.

 

https://plakfoliewebshop.nl