Motograndprix
Image default
Auto's en Motoren

Je motor doorspoelen; dit moet je weten!

Als autogebruikers zijn we ons volledig bewust van het belang van de motor in onze auto en hoe deze van invloed is op hoe deze rijdt. Je moet dus niet vergeten om de motor goed te onderhouden. Natuurlijk is het regelmatig verversen van de olie essentieel om de motor van je auto in goede conditie te houden, maar regelmatige olieverversingen zijn slechts één aspect van motoronderhoud. Wanneer je auto niet vaak wordt gebruikt of wanneer er problemen in de motor ontstaan door onregelmatige motorolie verversingen, is het misschien nodig om je motor te laten spoelen door flushed.

Wat is motorspoeling?

Motorspoelen is de procedure die wordt gebruikt om ophopingen in de motor te verwijderen of te voorkomen. Laten we eens kijken naar de oorsprong van deze slip ophoping. Motorolie is ontworpen om door elk onderdeel te circuleren en te smeren, om een naadloze werking van de motoronderdelen te garanderen. Korte reizen of veelvuldig stationair draaien zorgen ervoor dat motorolie deeltjes afzettingen achterlaten die ervoor zorgen dat zich sludge in de motor blijft ontwikkelen. De meest effectieve oliefilters op de markt zijn in staat deeltjes tot 25 micron of ongeveer 1/1000 inch uit te filteren. De olie bevat deeltjes die nog kleiner zijn dan hierboven vermeld, maar ze zijn te klein om door filtratie te worden verwijderd. Deze kleine deeltjes groeperen zich uiteindelijk om slib te vormen. Het maakt niet uit hoed goed je voorbereid bent.De modder maakt het moeilijker voor de motorolie om te stromen. Als dit probleem onbeheerd wordt achtergelaten, kan dit uiteindelijk leiden tot ernstige problemen, zoals slecht functionerende kleppen, bougies, roetstromen uit de uitlaat en meer. Het kan zelfs noodzakelijk worden om de motor te vervangen, wat natuurlijk extreem duur is.

Voordelen van doorspoelen

Motorreiniging verwijdert en stopt de opbouw van slib, waardoor de motor van je auto wordt beschermd tegen de schadelijke effecten ervan. Als je een tweedehands auto koopt zonder gegevens over het onderhoud van de motor, kan een onmiddellijke motorspoeling helpen voorkomen dat je moet betalen voor dure motorreparaties. En als je niet zo vaak hoeft te reizen, zal de motor van je auto waarschijnlijk een groot deel van de tijd stationair blijven draaien, waardoor zich slib en koolstofafzettingen ophopen. De levensduur van je motor kan worden verlengd met een motorspoeling!