Motograndprix
Image default
Toerisme

Maak een wandeling met uw hond langs het meer

Houd je van sportieve wandelingen en buiten reizen? Hier zul je heel blij mee zijn! We raden je aan om ongeveer 14 kilometer rond het meer van Nisramont in het centrum van de Ardennen te gaan. Je ziet klimmen en verschillende andere obstakels, maar het belangrijkste is dat je naar het ongeëvenaarde meer en zijn omgeving wordt gebracht. Waarom laat je hem de hond niet uitlaten?

De wandeling start vanaf de Nisramont Dam. Samenvatting: De dam is 16 meter hoog en 116 meter lang. Er zijn waterkrachtcentrales en waterzuiveringsinstallaties. ‘S Avonds zorgt de verlichte waterval voor prachtige lichteffecten.

De weg begon hard. Meteen steil stijgend werden we meteen bewonderd van het prachtige landschap. Daarna maakten we een wandeling langs het meer en staken toen twee samenvloeiende rivieren over, namelijk de Otter River in het oosten en westen. Het felle reliëf bij het meer ziet er heel mooi uit in een herfstjurk. De steilste klim vindt plaats aan het begin en einde van de klim. Toen we de twee rivieren omzeilden, liepen we voornamelijk langs de rand van de vlakke rivieroever. We werden helemaal aangetrokken door de ontspannen rust van het meer. Onze hond houdt ook van water, en we zagen hem vrolijk in zoet water spetteren.

Onze voeten moeten alle soorten obstakels aan, van steile kuitbeten tot trappen, bruggen, smalle rivieren en boomstammen die door boomstammen gaan. Onze benen zijn bijna verzuurd, maar de intacte, wilde en ware natuur is het waard. Op deze plek bloeien flora en fauna. Wie alles goed bekijkt, vindt reigers, zilverreigers, wilde eenden, waterhoentjes en andere dieren. Doordat hier en daar informatieborden zijn, heeft de onderwaterwereld geen geheimen meer voor je.

Rode diamanten zijn gemarkeerd op de wegwijzer van het voetpad. Dit is echter een kleine waarschuwing: er zijn geen andere wandelroutes of shortcuts op de weg (je moet in het meer zwemmen!). Draag daarom voldoende orale benodigdheden en water in uw rugzak.

Plan je verblijf

Honden zijn goed voor jou en je hond. Hij ontspande niet alleen zijn voeten, hij kon ook “communiceren” met de mensen en dieren die hij onderweg tegenkwam. Voor ons is zijn aanwezigheid bemoedigend en geruststellend. Zorg er wel voor dat uw hond deze hond aankan. Bovendien speelt ook het weer een belangrijke rol. Jérôme is een ervaren trailrunner die u enkele tips en richtlijnen voor respect zal geven voordat u aan dit avontuur met uw hond begint.

Met de terugkeer van de dam bereikten we het einde van de wandeling. We zijn net klaar met de cyclus of denken al na over hoe dit heuvelachtige gebied er in andere seizoenen uit zal zien. We zijn van plan om ons gezin naar deze charmante plek te brengen. Vooral omdat je deze omgeving vanuit een heel andere hoek kunt waarderen, namelijk op een kajak op het meer.

Goed om te weten:

  • Zorg voor geschikte kleding en schoeisel
  • Zorg voor voldoende water en versnaperingen
  • U kunt rekenen op ongeveer 3,5 uur tourtijd. Vertrek daarom alstublieft vroeg om onaangename verrassingen te vermijden.
  • Het jachtseizoen begint op 1 oktober. Kijk bij het VVV-kantoor in La Roche-en-Ardenne voor jachtactiviteiten waar en wanneer u uw hond wilt uitlaten.
  • Behalve een paar banken is er onderweg geen infrastructuur voor picknicks. Bij de dam, vlakbij de parkeerplaats, is een picknickplaats (banken en tafels).
  • Als het regent, is de baan glad.
  • Kinderwagens of fietsen mogen niet worden gebruikt.

wandelvakantie ardennen

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html