Motograndprix
Image default
Auto's en Motoren

Tips bij het kiezen van de juiste producten voor je auto of motor

Als auto- of motorbezitter weet je hoe belangrijk het is om de juiste producten zoals die van Meguiar’s voor je auto te gebruiken. Dit kunnen banden, olie, filters en nog veel meer zijn. Veel mensen kopen gewoon autoproducten zonder te weten wat ze doen, maar dit is niet goed omdat ze er niet het maximale uit halen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe elk product werkt voordat je er eentje koopt, zodat je de beste resultaten voor je auto of motor kunt krijgen.

Wat voor soort lak gebruik je?

Als je een autolak beschermingsproduct wilt kopen, is het type lak van je auto belangrijk. Monodek is een lak die in één stap op blank metaal wordt aangebracht. Deze hebben meestal een blanke lak-afwerking die beschermt tegen UV en andere milieuschade. Het beschermt echter niet tegen steenslag of krassen op het oppervlak van de autolak. De basecoat zorgt voor enige krasvastheid. De blanke laklaag helpt vervaging door UV-blootstelling te voorkomen en kan ook het glansbehoud verbeteren voor donkere kleuren. Een lak die in twee lagen moet worden aangebracht gebruiken is ook een goede optie. Dit proces zorgt voor een betere hechting tussen de lagen en vermindert het risico op afbladderen. Dit komt omdat het onvolkomenheden aan het oppervlak elimineert voordat het lakken begint.

Wat is de schade die je wilt herstellen?

Weten wat voor soort schade je wilt corrigeren, is essentieel bij het vinden van de juiste producten voor je auto. Als je krassen wilt corrigeren, zijn er veel verschillende soorten producten die kunnen helpen. Als je wat oxidatie hebt, dan is een lak waarschijnlijk de beste keuze. Voor diepere krassen op elk oppervlak van je auto, is de beste oplossing meestal een wax.

In wat voor staat verkeert je motor of auto?

Als het gaat om het kiezen van het juiste product, moet je overwegen in wat voor staat je auto verkeert. Als je auto in goede staat verkeert, kun je een krachtig product gebruiken. Als je voertuig echter in slechte staat verkeert, is het beter om iets zachter en minder hard te lakken.

Welk glansniveau wil je bereiken?

Was en poetsmiddelen zijn twee van de meest gebruikte producten als het gaat om autoverzorging. Was wordt meestal gebruikt voor het herstellen van glans en het beschermen van een voertuig, terwijl poetsmiddelen vaak worden gebruikt voor het verwijderen van krassen. Hoewel ze er op het eerste gezicht misschien hetzelfde uitzien, zijn er enkele grote verschillen waar je rekening mee moet houden voordat je de een boven de ander kiest.