Motograndprix
Image default
Woning en Tuin

Tuinkamers in Nederland

In Nederland is het in de laatste jaren heel populair geworden om tuinkamers te laten bouwen en dit komt ook deels door de lage bouwkosten ervan. Het is nu goedkoper dan ooit om tuinkamers te laten bouwen.

De lage kosten voor het bouwen van tuinkamers is mogelijk door nieuwe technologie wat het werk veel minder belastbaar maakt. Nu is er veel minder arbeid nodig voor het bouwen van tuinkamers en het werk kan al door 2 personen worden gedaan binnen een dag. De meeste delen van de tuinkamers zijn al in de fabriek gemaakt door machines en computers. Machines dat aangestuurd worden door computers produceren dagelijks duizenden op duizenden prefab bouwmaterialen.

Prefab materialen zijn delen van een constructie dat al van tevoren zijn gemaakt zoals bepaalde delen van een tuinkamer. De deuren, ramen en planken zijn voorbeelden van prefab delen dat al gemaakt zijn. Het hoeft dus niet meer gebouwd te worden wat veel tijd en arbeid bespaart, wat weer op zijn beurt weer geld bespaart. Zo is het mogelijk om tegenwoordig tuinkamers voor een fractie van de prijs te bouwen dat het vroeger koste.

Hierdoor kunnen nu meer huiseigenaren het veroorloven om een tuinkamer te laten bouwen in hun tuin.