Motograndprix
Image default
Aanbiedingen

Tweedehands e-bike kopen?

Je ziet steeds meer mensen op een elektrische fiets voorbij rijden. Je gaat zo’n 10 kilometer per uur sneller op een elektrische fiets, zonder dat het je extra moeite kost. Een rit op een elektrische fiets is hartstikke leuk. Je kunt er gemakkelijk een hele middag op uit! Een elektrische fiets is een stevige fiets die lang mee kan. Met goede zorg kun je tot wel 10 jaar lang van een elektrische fiets gebruik maken. Dit betekent ook dat een tweedehands e-bike een hele goede optie kan zijn! Maar waar moet je op letten wanneer je een tweedehands e-bike koopt? Dit zijn een paar aandachtspunten:

  • Hoe fietst de fiets?
    Je moet altijd een test rondje fietsen op de fiets. Je kunt dan controleren of de versnellingen nog soepel werken et cetera. Daarnaast wil je goed naar de fiets kijken. Zie je veel beschadigingen of viezigheid in de hoekjes? Dan heeft de eigenaar de fiets wellicht niet goed onderhouden. Kijk hier goed naar want de meeste mensen kunnen dit goed verbergen door de fiets goed schoon te maken.

  • De conditie van de batterij
    Vraag of de huidige eigenaar de fiets kan opladen voordat je langs komt. Je kunt dat op het scherm zien wat de actieradius is. Je kunt ook kijken naar de kilometerstand van de fiets. Heeft de eigenaar veel op de fiets gefietst en zit de originele accu er nog op? Vraag hier dan naar. Het kan een goede indicatie zijn dat de accu misschien binnenkort aan vervanging toe is!

Onderhandelen

Denk je dat de accu binnenkort vervangen moet worden? Ga hier dan over onderhandelen. Dit is een goed punt om te benoemen en de prijs naar beneden te halen. Kijk online hoeveel een nieuwe accu kost en neem dit in de onderhandeling mee! Zijn de onderhandelingen succesvol genoeg? Dan kun je kiezen om meteen al een nieuwe (extra) accu te kopen. Wist je dat je ook gereviseerde accu’s kunt kopen? Deze werken als nieuw, maar zijn aanzienlijk goedkoper! Een nieuwe of gereviseerde batterij kun je gemakkelijk online bestellen op www.rebatt.nl.

https://www.rebatt.nl/