Motograndprix
Image default
Auto's en Motoren

Wat is externe motorafstemming?

Als je die auto’s op de weg hebt gezien met brede chromen wielen die lijken te zijn afgestemd om sneller te rennen, heb je misschien aan jezelf gedacht hoe kan dergelijke auto’s dat doen? Heeft iemand wat chipafstemming gedaan op hun voertuig? Nou, nee, dat is niet hoe je een auto kunt afstemmen. Er zijn veel andere manieren om een auto af te stemmen, maar wat volgt zijn de meest populaire.

 

Turbo en van nature geaspirateerde motoren: beide soorten motoren hebben hun eigen unieke kenmerken en kunnen op verschillende manieren worden aangepast om de prestaties te verbeteren. Turbo-auto’s, natuurlijk gebruiken turbochargers om meer lucht te verdrijven en de motor meer pk. Natuurlijk geaspirateerd (ook vaak aangeduid als natuurlijk functionerende) engines hebben speciale oliesystemen, cilinderkleppen, inlaatfilters, inlaatpoorten, uitlaatpijpen, enz., Die allemaal samenwerken om het brandstofverbruik te verbeteren, de emissies te verlagen, de uitstoot te vergroten, Turbo en van nature afgezogen afstemming verschillen enigszins van conventionele automatische tuners door de opname van prestatiekleuren en onderdelen.

 

Suspensie: van alle mechanische componenten in uw auto, veren, stutten en schokdempers zijn vaak de meest veranderd. Auto-eigenaren die chipafstemming uitvoeren, merken vaak een significante afname in de visserij na het toevoegen van een nieuwe set springs.

Deze afname van de veerkracht wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van onnodig materiaal in het ophangsysteem, dus het kost u wat geld om alle veren in uw auto te vervangen, maar u kunt ook de veerprijs upgraden om dezelfde resultaten te bereiken. Het upgraden van de bronnen geeft ook uw motor meer kracht, omdat het nu een betere speling over obstakels zal hebben tijdens het rijden op snelheid.

 

Turbochargers: Turbochargers, of meer specifiek, turbochargers met hoge lift en lage poortdruk, kunnen u helpen meer kracht uit uw motor te krijgen. Turbochargers worden meestal geleverd met opgewaardeerde prestatieverspanen, zoals betere cilinderkleppen en inlaathavens; Er zijn echter andere dingen om te overwegen bij het toevoegen van een turbolader aan uw auto, inclusief hoe groot van een turbo die u nodig hebt. Het toevoegen van te veel turbolader kan het brandstofverbranding en de kracht van uw auto verlagen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste hoeveelheid turbochargers toevoegt die u eigenlijk nodig hebt voor uw auto-model en gewichtsklasse.

 

Torque-toename: Misschien is de meest populaire auto-modificatiechip-tuners hun auto’s automatische transmissievloeistof wijzigen. De meest populaire reden waarom mensen dit doen, is om voedingsversterking toe te voegen. Het opnieuw opleveren van de transmissievloeistof verandert de hoeveelheid brandstof en pk die uw auto momenteel uitt. Wanneer je auto door een slodder deel van de stad gaat, in plaats van door de modder te kruipen en met de koppeling te worstelen, kan je auto veel sneller versnellen vanwege de verhoogde kracht van de koppelomvormer. U kunt ook de hoeveelheid paardenkracht verhogen die u verliest door de transmissievloeistof te verbergen, zodat u meer kracht en koppel op uw auto kunt plaatsen.

 

Motorbeheer: Chiptuning Your Engine Management als manier is slim om een enorm voordeel te krijgen in voorraadnelheid en rondlooptijden. De ECU opleveren is een geweldige manier om uw auto’s af te leiden. De meeste grote autofabrikanten hebben nu remappers beschikbaar voor uw voertuig, maar u kunt uw eigen remappen als u slim genoeg bent en de juiste tools hebt. Door uw ECU te wijzigen, kunt u een voordeel krijgen in de prestaties en groot geld besparen door terug te snijden op tuneups.

Klik hier voor meer interessante informatie: SlimBusiness – business