Motograndprix
Image default
Auto's en Motoren

De voordelen van een motorspoeling

Tegenwoordig bieden veel autospecialisten aanvullende diensten, zoals het onderhoud van de airconditioning en het verversen van transmissievloeistof. Een automaat spoeling, die precies doet wat het klinkt, spoelt de rommel uit je motor. Dit is een van de diensten die een specialist kan aanbevelen. De motor is gevuld met chemicaliën, die vervolgens zachtjes stationair draaien om ervoor te zorgen dat het reinigingsmiddel overal komt waar olie normaal gesproken terechtkomt. Vervolgens worden, net als bij een olieverversing, de chemicaliën geleegd. In werkelijkheid wordt een motorspoeling vaak uitgevoerd nadat de oude olie is verwijderd en voordat de nieuwe, schone olie is toegevoegd. Laten we eens kijken naar de voordelen van automaatspoeling.

Aanslag verwijderen

De manier waarop we rijden kan soms voorkomen dat motorolie zijn werk volledig en effectief doet. Korte excursies van slechts enkele kilometers en veelvuldig stoppen en starten kunnen door olie verspreide deeltjes in de motor afzetten, die zich na verloop van tijd kunnen ophopen. De stroom van olie wordt belemmerd door deze formaties. Een motorspoeling kan dergelijke afzettingen verwijderen en de weg vrijmaken voor kleine olie doorgangen die zijn geblokkeerd door vuil dat in de olie drijft. Door die afzettingen te verwijderen en de olie vrij te laten stromen, voorkom je dat de motor slijt. De onderdelen blijven zo naar behoren werken.

De nieuwe olie schoonhouden

Een motorspoeling kan nuttig zijn om je verse olie schoon te houden, vooral als je de geschiedenis van je auto kent. Eerst zal de spoeling oude olie afzettingen verwijderen. Vervolgens wordt de nieuwe olie toegevoegd om de prestaties van de motor te behouden. De oude afzettingen en sludge worden gewoon opgepikt door de nieuwe olie en blijven door de motor stromen zonder de motor te spoelen. De verse olie krijgt al snel hetzelfde slibniveau als de oude olie. Als het onderhoud van je auto niet ideaal is geweest, kan een motorspoeling je helpen om langer te rijden tussen olieverversingen. Zorg er daarom voor dat je je auto naar een specialist met jarenlange ervaring brengt voor een succesvolle spoeling van je automaat. Een automaat spoelen is dus een geweldig idee voor preventief onderhoud. Probeer het eens uit!