Motograndprix
Image default
Vervoer en transport

Tips voor het halen van je motorrijbewijs

Het is onmogelijk om dat unieke gevoel dat je krijgt wanneer je op een motor rijdt, in een auto te ervaren. Dat kan écht alleen op de motor. De weg openbaart zich op manieren zoals je nog nooit eerder hebt gezien, een ongekend gevoel van vrijheid en dat geloei van de motor die tussen je benen zit is ook iets onbeschrijflijks. Als jij deze dingen absoluut niet wilt missen, zit er maar één ding op: je motorrijbewijs halen in Haarlem! Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en onze tips zullen je hierbij helpen.

Ken de theorie uit je hoofd

In sommige gevallen kan het praktijkexamen meer zenuwen opleveren dan eigenlijk nodig is. Misschien zelfs meer dan je je op dit moment kunt voorstellen. Om die reden kan het zeker van pas komen om de regels te weten met betrekking tot het motorrijden. Je wilt tijdens je praktijkexamen geen manoeuvres maken die een verkeersregel overtreden, want je verkleint daarmee direct je kans om je motorrijbewijs te halen.

Dit geldt ook voor de verkeersborden en markeringen. Het is erg belangrijk dat je precies weet wat de borden betekenen, zodat je tijdens het praktijkexamen daar niet over hoeft te stressen!

Balanceren oefenen op je motor

Het is een van de belangrijkste vaardigheden om je motor goed te kunnen manoeuvreren terwijl je weinig ruimte hebt zonder daarbij iets te raken. Zorg ervoor dat je dit goed onder de knie hebt voor je deelneemt aan het praktijkexamen. Je zult namelijk om pionnen moeten slalommen en daarvoor moet je de volle controle hebben over je motorvoertuig. Hierop oefenen is dus zeker geen slechte zaak. Zet een aantal pionnen uiteen en maak de slalommen. Houd je voeten stevig op positie en zorg ervoor dat ze de grond niet raken. Doe dit gewoon op je gemak, zodat je alles goed aanvoelt. We adviseren dit een paar dagen voor je praktijkexamen enkele keren per dag te oefenen.

Doe de veiligheidscheck!

Voordat je mag starten met motorrijlessen in Haarlem van je examinator, zul je een veiligheidscheck moeten uitvoeren. Hierbij ga je bepaalde controlepunten op je motor doen om jezelf te verzekeren van een veilige start voor zover dat mogelijk is. De examinator kan hier ook vragen over stellen, dus zorg ervoor dat je ook hier op bent voorbereid!

Draag een goed motorpak en apparatuur

Tijdens het praktijkexamen zal de examinator tegen je praten middels een communicatiesysteem. Zorg ervoor dat je een helm draagt die je fijn vindt en waarmee je alles goed kunt horen. Het is cruciaal dat je zijn/haar instructies zonder problemen kunt opvolgen. Het niet luisteren naar de examinator is helaas een veelvoorkomende reden dat mensen hun motorrijbewijs niet halen.

Wanneer je bovenstaande stappen opvolgt, heb je een hogere kans van slagen. Daar zijn wij van overtuigd! Dit gaat jou lukken. Ondanks het spannend is, geniet er vooral van en weet dat een goede voorbereiding het halve werk is!

 

Bezoek onze website voor meer informatie over het halen van je motorrijbewijs. 

https://rijschoolverkeerskunde.nl/motorrijbewijs/