Motograndprix
Image default
Zakelijke dienstverlening

Zakelijke LED verlichting? Kies voor kwaliteit

Zakelijke LED verlichting is een populaire keuze geworden voor veel bedrijven, omdat het een energiezuinige en duurzame oplossing biedt voor de verlichting van kantoren, winkels, magazijnen en andere bedrijfsruimtes. De voordelen van zakelijke LED verlichting zijn groot. Echter is er veel kwaliteitsverschil en bieden de meeste online webshops niet armaturen en levensduur waar bedrijven en kantoren naar op zoek zijn, helemaal met het oog op verbetering van het energielabel.

Levensduur en garantie

Een van de belangrijkste voordelen van LED verlichting is dat het energiezuiniger is dan traditionele verlichting. LED lampen gebruiken tot wel 80% minder energie dan gloeilampen en halogeenlampen, wat betekent dat bedrijven flink kunnen besparen op hun energierekening. Dit kan vooral voordelig zijn voor bedrijven met grote gebouwen of ruimtes met veel verlichting, waarbij de energiekosten hoog kunnen oplopen.

Een ander voordeel van LED verlichting is de duurzaamheid en lange levensduur. LED-lampen gaan tot wel 50.000 uur mee, wat veel langer is dan traditionele lampen. Dit betekent dat bedrijven minder vaak de lampen hoeven te vervangen, waardoor ze op de lange termijn kosten besparen en minder afval produceren. Bovendien zijn LED-lampen gemaakt van recyclebare materialen, wat betekent dat ze milieuvriendelijker zijn dan traditionele lampen. Let daarom bij de aanschaf op de LED levensduur, normering en garantie van de armaturen.

Diverse opties

Naast de kostenbesparingen en milieuvriendelijkheid, kan zakelijke LED verlichting ook de productiviteit en efficiëntie van bedrijven verbeteren. Goede verlichting is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van medewerkers, en LED verlichting biedt helderder en natuurlijker licht dan traditionele verlichting. Dit kan bijdragen aan een betere concentratie en minder vermoeidheid en hoofdpijn bij medewerkers, wat de productiviteit kan verhogen.

Daarnaast kan LED verlichting worden aangepast aan verschillende werkruimtes en taken. Bijvoorbeeld, LED verlichting kan worden aangepast aan de helderheid en kleurtemperatuur die het beste past bij het type werk dat wordt uitgevoerd. Zo kan het gebruik van koel wit licht de productiviteit van medewerkers in kantoren en werkruimtes verbeteren, terwijl warm wit licht een comfortabelere en ontspannende sfeer kan creëren in bijvoorbeeld vergaderzalen en ontspanningsruimtes. Is er twijfel over de juiste kleurtemperatuur, UGR of CRI waarde? Vraag advies aan de zakelijke LED specialist van LED Design Holland.

Tot slot is het belangrijk op te merken dat het overstappen op LED verlichting geen grote investering hoeft te zijn voor bedrijven. Hoewel LED lampen iets duurder kunnen zijn in aanschaf, betalen ze zichzelf op de lange termijn terug door de kostenbesparingen op energie- en onderhoudskosten. Vraag een gratis lichtplan op maat aan!

https://www.leddesignholland.nl/