Motograndprix
Image default
Dienstverlening

Zonnepanelen schuin dak

Uw dak en zonnepanelen: welke dakbedekking is het meest geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen? Planning speelt een grote rol in uw installatie project voor zonnepanelen:

Verlaagt uw driemaandelijkse energierekening, vermindert uw afhankelijkheid van het net. Een cruciaal onderdeel van de planning is ervoor te zorgen dat uw dak geschikt is voor installatie van zonnepanelen.

 

Zonnepanelen op een schuin dak

Welk type dakbedekking is geschikt voor installatie op zonne-energie?

Nu zeggen we niet dat als je bijvoorbeeld houten dakspanen hebt, je niet met zonne-energie kunt gaan werken – moderne zonnepanelen zijn licht genoeg om op elk type dak te worden geïnstalleerd. Je kunt zonnepanelen op een schuin dak plaatsen, maar ook op een plat dak. Om het echter op bepaalde daken te laten werken, is een strategische – en vaak enigszins getweakte – benadering vereist. 

 

De reden hiervoor is dat verschillende dakbedekkingsmaterialen unieke installatie-uitdagingen met zich meebrengen. Dit bepaalt hoeveel zonnepanelen het kan ondersteunen en hoe lang uw installatie zal duren.

Beste varianten voor zonnepanelen op een schuin dak?

Over het algemeen is metalen dakbedekking een van de beste keuzes voor de installatie van zonnepanelen op een schuin dak. De reden hiervoor is eenvoudigweg dat er in de meeste gevallen bij het installeren van uw zonnepanelen op een metalen dak absoluut niet het boren van gaten in uw dakconstructie vereist zijn. 

 

Dat scheelt natuurlijk enorm in potentiële risico’s voor schade aan uw dak bij de aanleg van uw zonnepanelen.Dat komt omdat metalen dakplaten al op hun plaats worden gehouden door dakschroeven. In de meeste gevallen hergebruikt uw zonne-installateur deze dakschroeven eenvoudigweg om zonnepanelen te bevestigen. 

 

Het versnelt de installatietijd, verlaagt de kosten, elimineert het ongewenst extra boren van gaten in uw dak. Zodra uw montagebeugels op hun plaats zitten, hoeven deze alleen nog maar af te worden gedicht om het risico op lekken te vermijden.