Motograndprix
Image default
Auto's en Motoren

3 Gewilde BMW motorrad modellen

De motorfietsen van BMW motorrad zijn mateloos populair en met goede reden. BMW produceert al sinds 1923 motorfietsen en hebben in al die jaren de kneepjes van het vak absoluut onder de knie gekregen. Een BMW motorrad koop je dan ook het liefst bij een officiële dealer van dit bekende Duitse merk. De BMW motor modellen zijn er voor iedereen. Zo zijn er diverse sportieve modellen welke zich uitstekend lenen voor het racecircuit. Maar ook echte Tourers modellen, deze echte reismotoren zijn zeer geschikt voor lange ritten. Daarnaast zijn er onder andere ook de off-road Adventure motoren en zijn er zelfs een aantal scooter modellen. In dit artikel lichten we 3 zeer gewilde BMW motor modellen extra uit.

BMW S 1000 RR

Dit sportieve model van BMW is een lust voor het ook dankzij het gestroomlijnde design van de motor. Dit supersnelle model kun je echt een superbike noemen. Dankzij de nieuwe “flex frame” ophanging is het gewicht van de motor beter over de motor verdeeld. Hierdoor is het geheel een stuk stabieler dan voorgaande modellen. De BMW S1000RR is verkrijgbaar in verschillende kleuren. 

BMW R NINE T

Als je het hebt over een BMW motorrad in een uitgesproken BMW stijl dan heb je het over de BMW R nineT. Dit nostalgische design is voorzien van typische BMW eigenschappen. Ondanks de retro looks van deze motorfiets, is de techniek in dit model dat absoluut niet. Dankzij het variabele achterframe is deze motor te veranderen van een roadster met passagierszit in een echte caféracer. Hiermee behoort de R nineT tot een van de meest iconische BMW motor modellen.

BMW F 900 R

Deze roadster is uitermate geschikt voor de lange ritten en gaat geen enkele uitdaging uit de weg. Enkele kenmerken van deze motorfiets zijn bijvoorbeeld de adaptieve bochtverlichting waarmee elke bocht optimaal wordt verlicht. Dit zorgt voor een extra veilig gevoel op onbekende wegen. Het stuur, de hendels en het zitvlak zijn op verschillende standen in te stellen, waardoor je als motorrijder altijd optimaal rijcomfort beleeft. Dit model is uitgerust met 2 verschillende rijmodi, namelijk rain en road. Geschikt voor verschillende omstandigheden.

https://biqer.nl/