Motograndprix
Image default
Auto's en Motoren

Bedrijfswagen leasen: ook voor ZZP!

Je hebt uiteindelijk de stap genomen en bent voor jezelf begonnen. Het gaat goed met het bedrijf en jouw klantenkring breidt zich langzaam maar zeker uit. Je wilt het graag wat professioneler aanpakken en denkt na over een bedrijfswagen.

Een bestelwagen of wellicht een bestelbus. Handig, want deze kun je helemaal inrichten naar jouw eigen wensen, zodat je altijd het gereedschap en materiaal bij de hand hebt. Je ziet het al helemaal voor je: jouw eigen bedrijfswagen met de naam en contactgegevens van jouw bedrijf (“That’s one small step for man, one giant leap for your business” ).

Herken jij deze situatie. Heb jij ook wel eens zitten dagdromen? Waarom niet direct “de koe bij de horens gevat”? Een bedrijfswagen leasen is lang niet zo duur als je wellicht denkt. Kies voor operationeel leasen van jouw bestelbus. Je betaalt een vast bedrag per maand en hebt verder geen zorgen.

 

Operationeel leasen bedrijfswagens: de voordelen

 

  • De bedrijfswagen komt bij operationeel leasen niet op de balans van jouw bedrijf, dus geen zorgen over afschrijvingen en restwaarde.

  • Onderhoud, reparatie, verzekering motorrijtuigenbelasting en eventueel vervangend vervoer zijn standaard in het maandbedrag inbegrepen, dus je kunt zorgeloos rijden.

  • Na afloop van de leasetijd lever je de auto in en lease je een nieuwe, wellicht grotere bestelbus, want de zaken gaan goed.

  • De administratie? Enkel de maandelijkse factuur.

 

Zorgeloos werken met een leasebedrijfswagen


Bij de operationele lease van je bestelwagen of bestelbus kun jij je voor de volle 100% bezighouden met jouw klanten. Alle financiële en administratieve rompslomp komt voor rekening van de leasemaatschappij.

Het vinden van een leasemaatschappij is in principe niet zo moeilijk, want er is keus genoeg. De verschillende maatschappijen hebben echter allen hun eigen voorwaarden en prijsstelling. Dus het kan nog een tijdrovend karwei zijn om een betrouwbare en voor jouw bestelwagen geschikte maatschappij te vinden.

 

Op het internet vind je veel informatie, bijvoorbeeld bij de consumentenbond en er zijn vele vergelijkingsites. Als ondernemer heb je hier eigenlijk geen tijd voor. Gelukkig zijn er (ook op internet) adviseurs voor bedrijfswagens te vinden met ruime kennis van de leasewereld. Zij kunnen jou een onafhankelijk advies geven met verschillende opties. Zo bespaar je veel tijd (en geld).