Motograndprix
Image default
Auto's en Motoren

Hoe bereid je je voor op je scooter theorie examen?

Om op een scooter te mogen rijden ben je verplicht te beschikken over een geldig bromfietsrijbewijs, om dit rijbewijs te halen moet je slagen voor een theorie- en praktijkexamen. Het praktijkexamen wordt nooit als een probleem gezien maar voor het scooter theorie examen zakken nog er veel mensen, maarliefst 70%. De voornaamste reden dat mensen zakken is een slechte voorbereiding, een goede voorbereiding is namelijk essentieel voor het examen. Er zijn verschillende manieren hoe je je kunt voorbereiden op het examen, iedereen bereidt zich natuurlijk anders voor. Hieronder staan een aantal voorbeelden.

Leren uit een boek

Er zijn boeken waar alle informatie in staat die je nodig hebt om te slagen voor het theorie examen, wel moet je flink de tijd nemen om dit boek door te lezen. Het doorlezen wordt door veel mensen onderschat, het komt dus ook vaak voor dat alleen de lastige informatie wordt doorgenomen. 

Online toetsen

Het is mogelijk om online oefentoetsen te maken om je voor te bereiden op het examen, hierdoor weet je wat je te wachten staat. Een nadeel van deze toetsen is dat je geen vragen kunt stellen als je iets niet begrijpt. 

Dagcursus

De dagcursus wordt gezien als de beste manier om je voor te bereiden op het theorie examen, je haalt je theorie namelijk in één dag. Met een dagcursus wordt je op de dag van je examen helemaal klaargestoomd voor het examen, je bent dus al de hele dag bezig met het examen. Terwijl alle informatie wordt uitgelegd is het ook mogelijk om vragen te stellen. Hierdoor ga je zelf zonder vragen het examen in. Wanneer je last hebt van faalangst kun je ook extra hulp krijgen bij de dagcursus, er wordt dan namelijk extra aandacht aan je besteed zodat je met een goed gevoel het examen in te gaan.