Motograndprix
Image default
Auto's en Motoren

Occasion Seat Leon

Ze zijn gewild hoor, de tweedehands uitvoeringen van de Seat Leon. Ben je op zoek naar een occasion Seat Leon, dan moet je er dus als de kippen bij zijn, want deze Spaanse auto’s wisselen snel van eigenaar. Logisch ook, want de Seat Leon is en blijft een aantrekkelijke en zeer sportief ogende auto, ook als occasion.

Al vanaf 1999

De eerste Seat Leon zagen we al in 1999 op de Nederlandse wegen en de auto wordt tot op de dag van vandaag geproduceerd. Seat ging de uitdaging niet uit de weg en liet de Leon concurreren met auto’s als de Opel Astra, de Ford Focus en de Citroën C4. Ondertussen is de Seat Leon niet meer weg te denken van de Nederlandse wegen en is de occasion Seat Leon dus bijzonder gewild, zeker ook bij de jeugd. Seat besloot wel om in 2005 de Leon weer enigszins in lijn met de andere modellen te krijgen, want de Leon liep even te ver uit de pas. Ondertussen is de auto die gemaakt is op het onderstel van de Golf IV – maar wel sportiever afgesteld-  weer helemaal Seat en is en blijft het die sportieve auto. In 2012 was de Leon alweer toe aan de derde generatie. De auto werd toen vijf centimeter korter, terwijl de wielbasis juist met 6 centimeter verlengd werd, ook kreeg de auto toen led-verlichting.

Een lekke band

In 2017 onderging de Leon nog een kleine facelift en kreeg het onder meer andere voor- en achterbumpers. Het is goed te weten dat je als je met je Seat onderweg bent en je krijgt bijvoorbeeld een lekke band, je altijd een beroep kunt doen op de RoadGuards. Dit collectief van 800 monteurs helpt je zonder abonnement bij pech onderweg. Kwestie van bellen en de monteur is er binnen een half uur. Je betaalt vervolgens gewoon voor de uitgevoerde werkzaamheden en vervolgt je weg.