Motograndprix
Image default
Beauty en verzorging

Tips voor een gezonde huid

Sommige mensen geloven dat schoonheid alleen diep in de huid zit, en het belangrijkste is wat erin zit. Het is waar dat de binnenkant van ons essentieel is, maar de buitenkant wordt eerst beschermd door onze huid. Onze huid geeft ook aanwijzingen over onze algehele gezondheid. Houd je huid in goede gezondheid door er goed voor te zorgen. Er zijn veel manieren om uw huid te beschermen. De huid kan invasie door bacteriën en andere potentieel gevaarlijke omgevingsfactoren voorkomen. Er zijn echter nog andere functies van de huid. Het heeft zenuwuiteinden waarmee je hete of scherpe voorwerpen kunt detecteren om er snel van weg te rennen. Naast zweetklieren bevat je huid kleine bloedvaatjes die helpen bij het reguleren van je lichaamstemperatuur. Bovendien zetten uw huidcellen zonlicht om in vitamine D, wat essentieel is voor de gezondheid van de botten.

Dagelijks zonnebrandcrème gebruiken

Dagelijks gebruik van SPF op mineraalbasis wordt het hele jaar door aanbevolen. De ultraviolette stralen van de zon zijn ongetwijfeld kankerverwekkend. Overweeg in plaats daarvan ijdelheid – UV-stralen zijn verantwoordelijk voor het veroorzaken van de textuur en kleurveranderingen van de ouder wordende huid. Huidkliniek Amersfoort raadt u aan om als laatste stap in uw huidverzorgingsroutine elke ochtend een zonnebrandcrème op minerale basis met minimaal SPF 30 te gebruiken. Zoek naar zinkoxide, titaniumdioxide en zinkoxide als actieve ingrediënten. De fysieke barrière van minerale zonnebrandcrème betekent het aanbrengen als laatste stap voordat je make-up aanbrengt. Anders dringen je huidverzorgingsproducten niet door.

Vermijd roken

Het draagt ​​bij aan rimpels en veroudering van de huid als je rookt. De kleine bloedvaatjes in de buitenste lagen van de huid worden nauw als u rookt, waardoor de bloedstroom afneemt en de huid bleker wordt. Bovendien put dit de huid uit van essentiële voedingsstoffen en zuurstof. Naast het beschadigen van collageen en elastine, beschadigt roken de elasticiteit en kracht van de huid. Ook aan roken gerelateerde gezichtsuitdrukkingen, zoals het samenknijpen van uw ogen en het tuiten van uw lippen bij het inademen, kunnen rimpels veroorzaken. Het risico op plaveiselcelkanker wordt ook verhoogd door roken. Stoppen met roken beschermt je huid. Lees meer over hoe u kunt stoppen met roken van uw arts.

Huidverzorgingsproducten gebruiken

Een gezonde huid is misschien wel het meest afhankelijk van vocht. Met een hoogwaardige huidverzorgingsroutine kun je het vasthouden van vocht ook beïnvloeden door de timing van het aanbrengen van producten. Breng direct na het douchen je huidverzorgingsproducten aan. Vochtinbrengende crèmes vullen vocht aan en houden het vast na het wassen van je gezicht en lichaam. Het behouden van een gezonde huid is veel voordeliger dan deze te behandelen nadat deze droog, ontstoken en oncomfortabel is. Als uw huid gezond is, kunt u pigment behandelen voorkomen.