Motograndprix
Image default
Auto's en Motoren

Tips voor motor rijden in Noord-Holland

Je hebt net motorrijles in Alkmaar afgerond en je bent klaar om de grote weg op te gaan. Het kan allemaal eng zijn wanneer je alleen mag beginnen. Daarom geven we je in deze blog een paar tips voor motor rijden in Noord-Holland.

Traject controles

Noord-Holland staat bomvol traject controles. Kijk er dus mee uit waar je te hard rijdt, hoe uitnodigend dit ook kan zijn, want binnen de kortste keren heb je een prent aan je broek hangen waar je niet gelukkig van wordt. Wanneer je wordt aangehouden of geflitst met een snelheid van meer dan 50 kilometer per uur dan wordt het rijbewijs ingevorderd.

Draag beschermende kleding

Het is makkelijk om te denken dat je beschermende kleding niet hoeft te dragen na je rijles ‘omdat het je toch niet verplicht wordt’. Er is een oud engels gezegde wat zeer toepasselijk is hier op, namelijk: “Dress for the slide, not for the ride”. Dus ook als het eigenlijk te warm is, doe je motorpak aan. Mocht je uitglijden dan ben je ongelooflijk blij dat je niet overal wonden hebt of nog erger.

Kijk uit bij vrachtwagens

Vrachtwagenbestuurders hebben een beperkte blik op het verkeer door hun hoge zitting. Het is dus allesbehalve verstandig om kort langs een vrachtwagen af te gaan of deze te bumper kleven. Hierbij komt ook weer de terugkerende tip kijken: mocht het fout gaan ben je blij dat je beschermende kleding aan hebt.

Twee vingers op de rem

Als motormuis ben je liever op tijd dan te laat, je bent namelijk een van de meest kwetsbaarste bestuurders in het verkeer. Door de hoge snelheden die motors doorgaans rijden is het handig om preventief twee vingers bij of op je rem te hebben. Mocht je in een noodgeval snel moeten reageren dan ben je er in ieder geval op tijd bij.

https://rijschooldebroers.nl/motorrijles-alkmaar