Motograndprix
Image default
Bedrijven

Dat is toch tof?

Wanneer je in de muziekwereld zit is het leuk om contact op te nemen met een handige videograaf uit Den Haag. Misschien ben je een beginnende muzikant en heb je een aantal nummers geschreven. Op een gegeven moment krijg je de drang om het op te nemen en je zoekt dus een goede producer. Dan komt het moment dat je alles online wil zetten, maar je beseft je dat je nog geen videoclip hebt. Een videoclip kan echt het verschil maken wat betreft kijkcijfers. Het is namelijk leuk om naar muziek te luisteren, maar met bewegend beeld erbij spreekt het meer aan.

Genoeg inspiratie samen

Dat is het moment dat je een videograaf uit Den Haag kan benaderen. Je maakt een afspraak en gaat met hem om tafel zitten. Je laat hem je nummer horen en vertelt je ideeën over de clip. Misschien heb je nog totaal geen idee, dan kan je samen met hem gaan brainstormen. Hij heeft namelijk al zoveel ervaring dat hij meteen een plaatje in zijn hoofd heeft. Het is dan natuurlijk aan jou of je daarmee akkoord gaat. Jij hebt in deze situatie de bepalende rol gedurende het hele proces. Het is daarom belangrijk dat je goed aangeeft wat je mooi vindt en wat niet.

Afspraken op voorhand

Het is fijn om van te voren te weten hoe lang de videograaf uit Den Haag nodig heeft om jouw clip te schieten. Ook moet er van alles geregeld worden, denk bijvoorbeeld aan dansers of een locatie. Zorg dat je dit allemaal goed hebt afgesproken zodat er geen misverstanden ontstaan. Wanneer alles gefilmd is gaat de videograaf de clip bewerken zodat alles klopt en op zijn plek valt. Uiteindelijk is daar het moment dat je de video van je eigen nummer voor het eerst ziet. Je kan het dan delen op alle sociale media waaronder YouTube. Ben jij al overtuigd?