Motograndprix
Image default
Bedrijven

Motorkleding door de jaren heen

Wil je binnenkort lessen gaan volgen bij een motorrijschool in Breda? Dan heb je natuurlijk passende kleding nodig. In de kleine eeuw dat de motor een duidelijke plek inneemt in het straatbeeld, is de kleding door de decennia duidelijk veranderd.

Veiligheid voorop

Niet altijd werd er zoveel waarde gehecht aan motorkleding. In de jaren ’30 en ’40 hoefde men nog geen helm op; de helm was nog helemaal niet zo bekend. Engelse militairen introduceerden de eerste hoofdbescherming. Zij droegen leren mutsen en helmen met een kurk laag. Lange jassen en laarzen werden vaak gedragen als bescherming, met name tegen straatvuil. In de jaren ’70 wordt de pothelm, die door de militairen werd geïntroduceerd, populair, onder andere omdat er in 1972 een helmplicht kwam. De populariteit van leer was toen op zijn hoogtepunt en in de jaren ’80 kreeg men nog meer keuze toen ook leren kleding met felle kleuren ging produceren. Later kwam daar nog Ino Tex, een stof die van denim is gemaakt bij. Er is ook het een en ander vastgelegd om de kwaliteit te waarborgen. In 1999 kwam BMW het zogenoemde C.A.R.E. predicaat, dat onder andere staat voor innovatieve en duurzame motorkleding.

Als je ze zelf motorkleding gaat kopen

Bij het uitzoeken van motorkleding staat natuurlijk veiligheid voorop. Tegenwoordig staat echter ook comfort voorop: motorrijden gebeurt vaak in de vrije tijd. Als je met de motormode mee wilt gaan, hoef je niet per sé op zoek naar een dik motorpak. Er worden tegenwoordig ook spijkerbroeken gemaakt met kevlar, een sterke synthetische vezel, als alternatief voor het iets minder comfortabele leer. Ook bij schoenen wordt tegenwoordig aan comfort gedacht. In plaats van stevige motorlaarzen zijn er nu ook motorsneakers: stoer maar wel veilig.

Bedenk ook met welke reden je op les gaat bij de motorrijschool in Breda. Wil je juist gaan touren of is snelheid meer jouw ding? Dit kan je ook helpen bij het kiezen van de juiste kleding.  Leren kleding zorgt voor een goed bescherming, maar met de juiste kleding van textiel kun je makkelijker bewegen en die zijn vaker waterdicht. Leer vergt veel onderhoudswerk. Als je dat niet ziet zitten, is textiel de beste optie; zo’n pak kan meestal gewoon in de wasmachine.

https://www.motorskills.nl/opleidingen/motorrijles-breda.php