Motograndprix
Image default
Bedrijven

Waar moet je op letten bij het kopen van een scooter?

Wil jij jouw bromfietsrijbewijs halen? Of heb je al een autorijbewijs of motorrijbewijs? Of wil je gewoon alvast in de stemming komen? Wat het ook is, het is begrijpelijk! Een scooter maakt het leven een stuk makkelijker.

Jouw eerste scooter

Natuurlijk is het fijn als je iemand meeneemt, om jouw eerste scooter uit te zoeken. Toch is het handig als je zelf ook wat kennis hebt. Je wilt immers geen kat in de zak kopen. Toch? Dus hier komen ze dan. De belangrijke punten om op te letten bij het kopen van een scooter:

  1. Let op het bouwjaar en de kilometerstand. Een scooterrijder rijdt tussen de twee en vijfduizend kilometer per jaar. Als, gezien het opgegeven bouwjaar, de kilometerstand onrealistisch laag is, is de kans groot dat het opgegeven bouwjaar niet klopt.
  2. Let op de temperatuur van de uitlaat en het motorblok. Als deze warm is, moet je de scooter niet kopen. Je hebt namelijk dikke kans dat de scooter normaal dan, als hij nog niet warm is, opstartproblemen heeft.
  3. Test de scooter. Start hem en laat hem stationair lopen. Constant gas bij moeten geven is niet goed. Doe een test rit en check of de scooter niet bijvoorbeeld naar één kant trekt. Ook dat is geen goed teken.
  4. Koop gewoon geen scooter met een zogenaamde wok melding. Een wok melding houdt in dat de scooter niet voldoet aan de wettelijke eisen.

Ga je bromfietsrijbewijs halen

Wil jij jouw bromfietsrijbewijs halen? Tijd om de rekenmachine erbij te pakken. Reken uit wat het kost. Welke kosten krijg je? Denk aan brandstof, onderhoud, verzekering en natuurlijk de scooter zelf.

Een tweedehands scooter koop je vanaf ongeveer 1000 euro. Onderhoudskosten zijn afhankelijk van het bouwjaar. Als je zo’n 250 euro per jaar rekent dan zit je vaak redelijk safe. De verzekering is erg afhankelijk van verschillende factoren, zoals o.a. jouw woonplaats. Laat je dus goed informeren en vraag bij verschillende verzekeraars offertes aan. Zodat jij een goede en betaalbare verzekering hebt.

Alles helder? Nog geen rijbewijs? Dan wordt het nu wel tijd: ga jouw bromfietsrijbewijs halen. Tuut! Tuut! Veel succes!

https://rijschool4u.nl/bromfietsrijbewijs-halen/