Motograndprix
Image default
Vakantie

Huur een auto en rijd de meest schilderachtige wegen in Polen

Het mooie land Polen staat bekend vanwege de schilderachtige wegen. Er is voor ieder wat wils in Polen. Van lange zandstranden bij de Baltische Zee tot mooie en fascinerende middeleeuwse havens. De mooiste wegen in Polen brengen je naar enkele van de meest fantastische attracties in Polen.

Om de schilderachtige wegen in Polen te verkennen, heb je natuurlijk een auto nodig. Je kunt het beste een auto huren. Als je een auto huurt, dan kun je gemakkelijk over deze prachtige wegen rijden en het land van dichtbij verkennen. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Polen, waaronder G8Way, Autocash, Keddy By Europcar, Gt Cars, Sixt, Budget, Right Cars, Panek, Hertz, Rentis, Car Net, Global, Alamo, Thrifty, Firefly, InterRent, Express, Surprice , National, Avis, Enterprise, Autoclick, addCar, Green Motion, Europcar en vele anderen. Het is gemakkelijk om autohuurplannen en aanbiedingen van de websites van deze bedrijven te vergelijken, of je kunt zelfs jouw hotel vragen om een autohuurvergelijking voor jou te maken en het beste en goedkope autohuurplan te selecteren dat klaar moet staan zodra je aankomt. Lees meer over autoverhuur in Polen van Autoprio.

Met een huurauto zijn dit de mooiste wegen in Polen die je niet mag missen.

100 bochten weg

Dit 22 kilometer lange stuk weg 387 verbindt Kudowa-Zdroj en Radkow. Dit is een schilderachtige bergroute die je naar enkele van de beroemde bezienswaardigheden van de Klodzka-vallei brengt, waaronder Bledne Skaly, Gory Stolowe en Szczeliniec. Deze spannende en unieke weg biedt niet alleen schitterende uitzichten, maar ook veel kloven en bogen. Het is een uitstekende rit voor liefhebbers van avontuur.

Oswald Balzer Route

Dit is weer een prachtige schilderachtige weg in Polen. Deze schilderachtige Tatra-weg brengt je van Zakopane naar Morskie Oko, een van de beroemdste attracties in de omgeving van Zakopane. Hoewel een deel van deze route open is voor verkeer, het stuk tussen Zakopane en Palenica Bialczanska, maar zelfs op dit korte stuk zul je verrukt zijn van het uitzicht.

Geweldige Bieszczady-lus

Stap in uw huurauto en begin aan de Great Bieszczady Loop. Deze route, gebouwd in het begin van de jaren zestig, wordt beschouwd als het hoogtepunt van de regio Bieszczady. Deze route voert je door de wilde natuur en misschien wel de grootste attractie van allemaal – de woeste Poolse bergen van Bieszczady. De route start vanuit Lesko en gaat via Ustrzyki Dolne naar Czarna, Lutowiska, Ustrzyki Górne, en dan verder naar Cisna, vanwaar het weer terugkeert naar Lesko. Dit traject van 147 kilometer voert je door vier landschapsparken van Polen.

Adelaarsnesten Route

Deze route begint vanuit Częstochowa en brengt je helemaal naar Krakau. Deze schilderachtige weg is perfect voor degenen die de prachtige kastelen en kasteelruïnes van Polen willen zien. Częstochowa staat bekend als het religieuze hart van Polen, en Krakau was vroeger de zetel van vele Poolse koningen, en zelfs vandaag de dag blijven beide plaatsen een enorme toeristische attractie.

Route door Mazurië

Deze schilderachtige route begint vanaf Orneta en gaat naar Giżycko. Dit is een traject van 160 kilometer en je komt langs deze weg veel bekende monumenten tegen. Je kunt ook genieten van het majestueuze morenenlandschap terwijl je de verschillende bossen en meren doorkruist.