Motograndprix
Image default
Recreation / Motorcycles

Je business laten groeien met een chatbot

Je bent al bekend geraakt met Messenger marketing en het onaangeraakte potentieel van Facebook chatbots. Nu wil je er dieper in duiken en meer leren hoe je dit nieuwe marketing kanaal kan inzetten om leads te verkrijgen en klanten binnen te halen. Hier leer je hoe je meer omzet kan genereren met chatbots en Messenger marketing.

Facebook Messenger Subscribers

De eerste stap is het krijgen van abonnees. Vergelijk het met email marketing. Het verkrijgen van abonnees is hetzelfde als het laten groeien van je email lijst. Abonnees kun je namelijk ook op elk moment weer een bericht sturen om waarde voor ze te creëren.

Waar het inschrijven met een mail veel frictie veroorzaakt is het krijgen van een abonnee super simpel. Het enige wat de gebruiker moet doen is een bericht sturen naar je Facebook pagina. Dat is het. Easypeasy.

Hoe kunnen mensen dit doen? Dit kan via:

  • Een widget op je website
  • Een popup op je website
  • Een balk op je website
  • Een landingspagina
  • Een link
  • Een Facebook advertentie
  • Het achterlaten van een comment op een Facebook post

Stuur (automatisch) berichten naar je abonnees

Nu mensen abonnee worden kun je verschillende dingen doen. Je kunt een automatisch flow bouwen waarmee ze tot wel een week lang automatisch berichten krijgen. Daarnaast kun je ze ook eenmalig berichten sturen. Het fijne is dat je ze in deze berichten keuzes kan laten maken. Hierdoor maak je de content gepersonaliseerd. Niemand wilt marketing berichten of emails die voor duizenden tegelijk zijn bedoelt. De content slaat namelijk nooit echt aan op de behoefte van de klant. Met Messenger marketing maak je gebruik van echt persoonlijke marketing. Alles is precies afgestemd op die ene persoon. Daarnaast is het gebruik van Messenger marketing ook heel menselijk. Hierdoor kom je authentiek over!

Automatiseer je marketing met chatbots

Nu is het de bedoeling om een chatbot te laten maken. Besteed het uit bij de mannen van SMIDIT. Ze zijn een expert op het gebied van chatbots en kunnen er meerdere voor je bedrijf inrichten. Of je nou een food blogger bent, een restaurant of een webshop. Ze hebben al duizenden chatbots gemaakt!

https://www.smid-it.nl/chatbots/facebook