Motograndprix
Image default
Recreation / Motorcycles

Meisjesfiets 16 inch

Een fiets kopen is een leuke maar soms ook lastige ervaring. Zeker wanneer het gaat om een kinderfiets. Kinderen groeien vaak nog erg veel en de smaak van uw zoon of dochter kan heel anders zijn dan die van u. Bij Premiumbikes heeft u keuze uit een groot aantal verschillende meisjesfietsen van 16 inch. Het is daarom aan te raden en misschien zelfs leuk om samen met uw dochter te shoppen voor een geschikte fiets. Behalve wanneer het een verjaardag verassing is natuurlijk!

Tips voor meisjesfietsen 16 inch

Omdat kinderen veel groeien is het soms lastig de juiste fiets te kiezen. U denkt er misschien aan om een grotere fiets te kopen zodat uw dochter er als het waren in kan groeien. Echter is dit niet verstandig. Wanneer de fiets te groot is kan uw kind niet goed bij de trappers of de grond komen. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Bijna elk zadel en stuur van een kinderfiets kan versteld worden in hoogte zodat een kleiner model langer mee kan gaan. Om de goede framemaat te berekenen kunt hier kijken.

Bewegende delen op een fiets zijn nou eenmaal nodig op een fiets. Echter kan dit wel zorgen voor onveilige situaties. Denk bijvoorbeeld aan een jas of broek die tussen de ketting kan komen. Veel meisjesfietsen van 16 inch hebben daarom allemaal een gesloten kettingkast. Dit is een element waar u rekening mee kunt houden wanneer u een fiets uitzoekt. Hetzelfde principe geldt voor de toevoeging van een jasbeschermer op de kinderfiets.

Verlichting is uiteraard van groot belang wanneer u of uw kind in het donder gebruik wilt maken van de fiets. Op kinderfietsen zit niet altijd standaard verlichting. U kunt Bij Premiumbikes daarom ook terecht voor alle fietsverlichting zodat u veilig avonds kunt fietsen.

Design meisjesfiets 16 inch

Meisjesfietsen van 16 inch zijn geschikt voor kinderen tussen 4 en 6 jaar. Op deze leeftijd beginnen veel kinderen met het leren fietsen. De fietsen van Premiumbikes in deze klasse hebben daarom ook allemaal zijwieltjes. Deze kunt u er afhalen wanneer uw dochter zelfstandig heeft leren fietsen. Wat natuurlijk wel even een mooi foto momentje oplevert. Omdat geen enkel kind hetzelfde is, kunt u bij Premiumbikes kiezen uit een groot aantal verschillende soorten kleuren voor de nieuwe fiets van uw dochter. Denk niet alleen aan een effen lak laag, er zijn namelijk genoeg fietsen die en uniek design hebben. Denk hierbij aan designs uit bekende Disney films, fleurige bloemen printjes en roze prinsessen.

Voor een nog specialere fiets kunt u ook kiezen voor een kinderfiets met een mandje, voordrager of poppenzitje. Er zijn zelfs meisjesfietsen 16 inch die leuke handvat versieringen hebben. Veel kinderfietsen worden voor 95% afgemonteerd bij u geleverd. Dit betekent dat uw dochter binnen 10 minuten gebruik kan maken van haar prachtige nieuwe fiets!

Voor een kijkje in het gehele assortiment kunt u terecht op onze webshop, of in een van onze filialen. Stel gerust vragen aan ons gekwalificeerd personeel. Zij helpen u graag verder! Ook kunt u altijd terecht voor het maken van een vrijblijvende testrit. 

https://www.premiumbikes.nl/kinderfietsen/meisjesfiets/16-inch/