Motograndprix
Image default
Recreation / Motorcycles

Met de trein of met de eigen auto naar Schiphol?

Als je uit Nederland vertrekt voor een reis, begint de reis eigenlijk wanneer je naar de luchthaven zelf gaat. Soms kun je je gaan afvragen op welke manier je het best kunt gaan naar Schiphol. Vaak vragen mensen zich af als het goedkoper is per trein of per auto.

Reizen naar Schiphol per trein

Als je vertrekt naar Schiphol per trein, is er vooral een ding waar je op moet letten: vertrek op tijd. Aangezien je afhankelijk bent van de vertrektijden van de trein, kan een vertraging is de tijd, een catastrofe zijn voor de reiziger. Check voor je vertrek op de website van Nederlandse Spoorwegen als er werkzaamheden of incidenten zijn die voor vertraging kunnen hebben gezorgd.

Houdt er ook rekening mee dat er, in de treinen naar Schiphol, weinig ruimte is om grote koffers op te bergen. Als het te vol is, moet je je koffer of rugzak op je schoot houden.

Reizen naar Schiphol per auto

Met je eigen auto is het natuurlijk het makkelijkst. Je vertrekt op je eigen tijd en hoeft je niet veel zorgen te maken over vertragingen. Maar, je moet dan wel in overweging nemen als je die kosten wilt betalen. Parkeer kosten kunnen enorm gaan oplopen. Het is duurder als je dichterbij de luchthaven parkeert. Hoe verder, hoe goedkoper dus. Maar er zijn uiteraard ook parkeermogelijkheden op Schiphol voor lang verblijf. Dan kan je gebruik maken van de shuttle service.

Je hebt ook de valet service Schiphol waarbij je je sleutels afgeeft en een medewerker je auto een eindje verderop parkeert. Bij terugkomst wordt je auto dan weer bij de hal voor je gebracht. Je stapt in en vertrekt. Zo makkelijk gaat het als het komt op Schiphol Parkeren.