Motograndprix
Image default
Recreation / Motorcycles

Schadeafhandeling bij private lease van XLEasy

Met private lease goedkoper en zorgelozer autorijden

Het aantal particulier geleasede auto’s in Nederland stijgt al jaren achtereen. Dat komt doordat steeds meer mensen ondervinden dat de totale kosten bij deze vorm van lease lager zijn dan de kosten van een zelf aangeschafte auto. Deze lagere kosten kunnen wij realiseren door schaalvoordelen en specialisatie. Verder past particuliere lease in een patroon waarbij consumenten steeds meer ontzorgd willen worden. In ruil voor een redelijk maandelijks leasebedrag ontkomen onze leaserijders aan de administratieve beslommeringen van afschrijvingen, rente, onderhoudskosten, belasting en verzekeringen. Toch zijn er ook risico’s verbonden aan het particulier leasen van een auto, zoals bij het ontstaan van schade aan de leaseauto.

De heldere schadeafhandeling bij private lease van XLEasy

Bij het afsluiten van een leaseovereenkomst wordt gewoonlijk weinig aandacht besteed aan de bepalingen omtrent het afhandelen van schade. Hierdoor zijn leaserijders slecht geïnformeerd over de gevolgen van ontstane schade. XLEasy is eerlijk en transparant als het gaat om schade. Zo zal XLEasy, als de schade aan uw auto is veroorzaakt door een andere auto, de kosten van schade verhalen op de verzekering van de tegenpartij, zonder dat dit voor u tot extra kosten leidt. Bij schade door eigen schuld geldt standaard een eigen risico van 500 euro. Dit geldt bij elke ontstane schade. We beseffen dat dit een aanzienlijk bedrag is. Daarom bieden we, bij de afsluiting van de leaseovereenkomst, de mogelijkheid om het eigen risico te verlagen naar 250 euro of zelfs tot 150 euro. Uiteraard staat daar wel een iets hoger maandelijks leasebedrag tegenover. Maar als u dan schade veroorzaakt, dan zijn de kosten die voor uw rekening komen aanmerkelijk lager, zodat u ook in die situatie goedkoper uit bent met private lease.

Eerlijke informatie over private lease van XLeasy 

Bij XLEasy begrijpen we dat mensen achterdochtig zijn als het gaat om private lease. Het is dan ook moeilijk te geloven dat autorijden op basis van private lease goedkoper kan zijn dan zelf een auto aan te schaffen, zonder dat er allerlei verborgen kosten zijn. Daarom streeft XLEasy ernaar om u eerlijk en transparant te informeren over de eventuele risico’s van private lease. Want vertrouwen begint bij begrip van elkaars standpunten. Bent u geïnteresseerd geraakt in private lease? Ga dan naar onze website, waar u veel meer informatie vindt. U kunt er zelfs direct uw nieuwe leaseauto uitkiezen en als u uw aanvraag instuurt, nemen we zo snel mogelijk contact met u op voor een goed gesprek.