Motograndprix
Image default
Recreation / Motorcycles

Vespa motorscooter

Iedereen kent wel Vespa scooters. Je ziet ze vaak als snorfiets op het fietspad en als bromfiets op de openbare weg. Misschien heb je wel eens een Vespa scooter zien rijden buiten de bebouwde kom of op de snelweg. Wees gerust, waarschijnlijk is dat geen rijder die de verkeerde afslag heeft genomen maar gewoon iemand op een Vespa motorscooter. Dat is ook een Vespa maar dan met een grotere motorinhoud die geschikt is voor het echte werk. Welke modellen Vespa motorscooter zijn er en welke is het beste voor jou?

 

Een Vespa motorscooter is meer dan een bromfiets

Let op; we hebben het hier over motorscooters, daar heb je ook een motorrijbewijs voor nodig. Hoewel de vormgeving gelijk is aan de normale modellen zijn deze voertuigen geschikt voor hogere snelheden. Er zijn twee modellen met een 150cc motorblok en één model met een zware 300cc motor.

 

Vespa Primavera motorscooter

De bekende en klassieke Vespa scooter maar deze keer in een 150cc uitvoering. De Primavera heeft een elegant design en dankzij de stevige constructie is dit model ook goed in te zetten als motorscooter. De Primavera is verkrijgbaar met en zonder ABS.

 

Vespa Sprint motorscooter

De Vespa Sprint is niet alleen meer de ideale stadsscooter, met de 150cc uitvoering kun je net zo makkelijk de snelweg op! Klein en wendbaar maar met die uiterst solide constructie op basis van de Pirmavera. Een heerlijk soepele motor met of zonder ABS.

 

Vespa GTS 300 motorscooter

Dit is een prachtige motorscooter die alleen met 300cc te koop is. De motor heeft een mooie retro look met ronde vormen en een solide uiterlijk. Technisch is dit een hoogwaardige motorscooter die niet alleen sterk is maar ook zeer comfortabel rijdt. De Vespa GTS 300 is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, met of zonder ABS.

 

Met of zonder ABS?

Je kunt elk type Vespa motorscooter met of zonder ABS bestellen. ABS is een standaard op auto’s en maakt een motorscooter ook veiliger. De prijs ligt wel wat hoger dan een vergelijkbaar model zonder ABS. De keuze is dus aan jou. Voor welke Vespa motorscooter je ook zult kiezen, je zult genieten van jouw ritten, binnen én buiten de bebouwde kom.