Motograndprix
Image default
Recreation / Motorcycles

WA verzekering of een aansprakelijkheidsverzekering ?

Een WA verzekering of Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering is een verplichte verzekering en geldt voor alle houders van motorvoertuigen. De aansprakelijkheidsverzekering is geen verplichte verzekering. Deze verzekering beschermt de verzekerde mocht hij schade toebrengen aan het eigendom van een ander.

WA verzekering 

Een WA verzekering geldt voor alle motorvoertuigen, waaronder auto’s, vrachtwagens, motoren en scooters. Deze verzekering dekt de schade die wordt veroorzaakt aan een ander voertuig. Wil je zelf dat het ook schade denkt aan jouw eigen voertuig, dan neem je een uitbreiding op de verzekering. Als je geen verzekering hebt afgesloten voor je rijtuig dan ben je in feite strafbaar bezig. Je mag dan de weg niet op en je kunt een hoge boete krijgen.

Aansprakelijkheidsverzekring

 Deze verzekering helpt jou als verzekerde om de schade te dekken die je hebt toegebracht aan het eigendom van een ander. Heb je bijvoorbeeld een bord gebroken dan wordt je door de verzekering gedekt. Ook dekt het jouw gezin, omdat ze onder jouw aansprakelijkheid vallen.

Kieze voor welke type verzekring?

 Ben je de houder van een motorvoertuig dan ben je verlicht om een WA verzekering af te sluiten. Koop je een auto dan is dit inbegepen. Een aansprakelijkheidsverzelekering is echter niet veplicht, maar het word wel aangeraden. Je weet nooit wanneer een ongeluk kan plaatsvinden. Als je niet verzekerd bent kunnen de kosten hoog oplopen en kan je in de schulden zitten. Het is daarom dus handig om één van de twee, zoniet beide verzekeringen af te sluiten. Op Aansprakelijkheidsverzekering.com kun je de prijzen vinden van de verschillende soorten verzekeringen.

https://www.aansprakelijkheidsverzekering.com