Motograndprix
Image default
Recreation / Motorcycles

6 dingen die je moet weten alvorens een Hoverboard te kopen

Bij het kopen van een self-balancing scooter, algemeen bekend als een Hoverboard, is het door de vele opties, leveranciers en merken op de markt, gemakkelijk om het noorden kwijt te raken.

Niet alle hoverboards zijn gelijk. Het is niet omdat ze er aan de buitenkant allemaal hetzelfde uitzien dat de binnenkant hetzelfde is. Hoverboards kunnen nogal wat van elkaar verschillen als het gaat over de onderdelen “onder de motorkap”.

Er zijn vele opties waaruit je kan kiezen. Zo zijn er goedkopere hoverboards met een goedkope batterij, goedkoop moederbord, met en zonder bluetooth, etc.

Dus hoe weet je nu dat je kwaliteit koopt? Bij deze enkele tips…

1. Koop altijd bij een specialist

Alhoewel het aanlokkelijk is om je hoverboard via het Chinese Aliexpress te bestellen is dit zeker af te raden. De kwaliteit van deze borden laat vaak te wensen over, om nog maar te zwijgen van sommige malafide verkopers die op dat platform zitten. Daarnaast heb je vaak ook geen recht op garantie en de verzendingstijden zijn ook erg lang (2-3 weken levertijd gemiddeld).

Wij raden aan om je hoverboard te kopen bij een gekend Nederlands of Belgisch bedrijf. Zo is er bijvoorbeeld al Bol.com die een relatief mooi aanbod aan hoverboards biedt maar ook in België is er een goede aanbieder waar je je hoverboard kan kopen in volle vertrouwen en met garantie.

2:. Houdt rekening met het retourbeleid

Een bedrijf dat kwalitatieve producten verkoopt zal steeds garantie bieden op haar producten. Waar je je hoverboard dus ook koopt, zorg dat je steeds garantie op je aankoop krijgt. Dan ben je zeker safe.

3:. Opgelet met de batterij

Een kwalitatieve Hoverboard heeft altijd een merkbatterij. Kwalitatieve Hoverboards zijn steeds uitgerust met een batterij van Samsung of LG. Als je weet dat zo’n merkbatterij al snel €90 kost dan weet je ook direct dat bij goedkope Hoverboards (€100-200) er geen sprake is van een goede batterij maar van een goedkope Chinese kopie die echt niet lang zal werken.

Hoverboards met een goedkope batterij zijn ook gevoeliger voor ontladen en overladen en kunnen zodanig heet worden dat ze in brand vliegen. Let hier dus mee op en zorg dat je steeds een board koopt met Samsung of LG batterij.

4:. Wheel size matters

Hoverboards zijn beschikbaar met verschillende groottes van wielen. Voor binnenshuis gebruik en gebruik op platte wegen zonder veel scheuren en hobbels volstaat een hoverboard met 6,5 inch wielen. 10 inch wielen bieden dan weer een groter comfort. Wij raden aan om voor de standaard 8 inch wheels te gaan. Deze 8 inch wheel hoverboards bieden een goede balans tussen comfort en draagbaarheid en volstaan voor vlakke als ruwere wegomstandigheden.

5:. Denk aan je vervangende onderdelen

Als je Hoverboard defect gaat kan je maar beter bij het bedrijf waar je hem hebt gekocht kunnen aankloppen om de nodige onderdelen te bestellen. Kijk dus dat het bedrijf waar je je hoverboard koopt ook de nodige onderdelen aanbiedt voor het geval je die ooit zou nodig hebben.

6:. Ken het motor wattage

Hoe kleiner de wielen van een hoverboard, des te kleiner het motorvermogen. Een lager motorvermogen heeft een invloed op de prestaties, snelheid en levensduur van je board.

Kies dus steeds een motorvermogen van 500 of 700 Watt. Zeker niet minder.