Motograndprix
Image default
Recreation / Motorcycles

Fietsaccu revisie: goedkoop en krachtig

Een elektrische fiets nodigt uit tot het maken van lange fietstochten door mooie natuurgebieden of juist langs de pareltjes in een stad. Helaas heeft de accu van de e-bike niet het eeuwige leven. Wanneer u begint te merken dat uw accu minder krachtig wordt of begint hij zelfs grotere haperingen te vertonen? Dan is het misschien tijd om de boel te vervangen. Gelukkig hoeft u tegenwoordig niet direct helemaal een nieuwe accu aan te schaffen. Bij batterijenspecialist Rebatt.nl kunt u heel makkelijk een u fietsaccu revisie laten doen.

Hoe werkt de revisie van een fietsaccu?

Bij het reviseren van een fietsaccu worden alleen de cellen in de accu vervangen door nieuwe cellen. De oude behuizing wordt hergebruikt. In de meeste gevallen wordt de capaciteit van de batterij zelfs verhoogd. Een klassieke win-win-situatie: eigenlijk krijgt u een gloednieuwe, krachtigere accu, maar u betaalt een stuk minder dan wanneer u daadwerkelijk een nieuwe zou kopen. De besparing kan oplopen tot wel honderden euro’s.

Testen van de accu

Bij Rebatt wordt de te behandelen accu eerst getest. De resultaten worden in een grafiek verzameld, zodat ook u kan zien wat precies de prestaties zijn. Uit de testen zal blijken of de accu daadwerkelijk aan vervanging toe is, of misschien nog wel even door kan. Dat mag de klant zelf besluiten. Ook de lader wordt getest, zodat niet na de vervanging blijkt dat al die tijd de lader het probleem was, niet de batterij zelf. Wordt er besloten tot revisie, dan gaan de deskundigen van Rebatt aan de slag met de batterij.

Alle merken, ook Gazelle

Reviseren kan met Lood, NICD, NiMH, Li-Ion- en LiFePo4 batterijen. Voor elektrische fietsen van Gazelle geldt bijvoorbeeld dat de meeste soorten accu’s door de deskundigen van Rebatt wel aangepakt kunnen worden: de Gazelle Orange Innergy, Easy Glider, Innergy Brons, Innergy Goud, Innergy Zilver en Impulse zijn allemaal types die van nieuwe kracht voorzien kunnen worden. En dat geldt voor veel accu’s van vrijwel alle merken elektrische fietsen. Zo kunt u lekker doortrappen, zonder honderden euro’s te betalen voor een nieuwe accu.

https://www.rebatt.nl/